• Arkiv

  • Kalender

    juni 2012
    m ti o to f l s
    « Maj   Aug »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930  

2012-06-06 Till EU-kommissionen Pierre Schellekens

EU-kommissionen
Pierre Schellekens
Stockholm
Denna skrivelse skall i laga ordning diarieföras, begär dnr med vändande e-post till [email protected]  som bekräftelse på att denna skrivelse emottagits av tillskrivna
2012-06-06
Till Pierre Schellekens
Du får här del av skrivelse till EU-minister Birgitta Ohlsson. Du har tidigare fått del av skrivelse till Socialminister Göran Hägglund av denna dag.
Kanske rent av EU-kommissionen kan bli värd för möte med arbetsgruppen AMBU och EU-minister Birgitta Ohlsson och Socialminister Göran Hägglund då utifrån att det förutsättes att EU-kommissionen värnar om den fria rörligheten för allmänheten i Sverige.
Utifrån vad som delgivits er alla, via Assar lägesrapport, konstateras att ett möte för att värna EU-rättigheten till fri rörlighet vid gränsöverskridande vård inom EU/EES för svenska unionsmedborgare rimligtvis är i linje med vad EU-kommissionär Vivianne Reding uttalat, se Assar Fagers lägesrapport, citat från sidan 26-27;
Ur IP/10/1348
IP/10/1348
Bryssel den 19 oktober 2010
Europeiska kommissionen antar en strategi för att se till att EU:s stadga om de grundläggande rättigheterna följs
”Stadgan återspeglar våra gemensamma värderingar och våra konstitutionella traditioner,” sade vice ordförande Viviane Reding, EU-kommissionär med ansvar för rättvisa, grundläggande rättigheter och medborgarskap.
”Stadgan måste vara en ledstjärna i all EU-politik. Europeiska kommissionen, och särskilt rättstjänsten, kommer att agera mycket uppmärksamt för att se till att stadgan följs vid utarbetandet av alla förslag till EU-lagstiftning och alla ändringar som införs av rådet och Europaparlamentet samt att den följs av medlemsstaterna när de tillämpar EU-lagstiftningen.
Strategin som antagits av kommissionen idag är ett viktigt steg på vägen mot en ökad medvetenhet om de grundläggande rättigheterna.”
Då Lissabonfördraget trädde i kraft (den 1 december 2009) blev EU:s stadga om de grundläggande rättigheterna rättsligt bindande för EU:s institutioner och för medlemsstaterna när de tillämpar EU-lagstiftning.
EU:s medlemsstater är redan bundna av de grundläggande rättigheter som garanteras av deras nationella konstitutioner. När de tillämpar EU-lagstiftning måste de emellertid också respektera de grundläggande rättigheterna.
Kommissionen kommer att använda samtliga tillgängliga verktyg, även överträdelseförfaranden när det är nödvändigt, för att se till att stadgan efterlevs.

Medlemmarna i kommissionärskollegiet avlade för första gången i maj i år en högtidlig förklaring om att stadgan samt fördragen ska upprätthållas (IP/10/487).
För ytterligare upplysningar
Det aktuella meddelandet finns på hemsidan för generaldirektoratet för rättsliga frågor: http://ec.europa.eu/justice/news/intro/news_intro_en.htm
Hemsida för Viviane Reding, kommissionens vice ordförande och kommissionär med ansvar för rättvisa, grundläggande rättigheter och medborgarskap:
http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/reding/index_en.htm
Slut citat
Pierre, värnar verkligen EU-kommissionen om svenska unionsmedborgares EU-rättighet till fri rörlighet har nu kommissionen möjligheten att agera och reagera för vilken trovärdighet har annars EU gentemot svenska allmänheten?

Förutsätter att EU-kommissionen besvara denna skrivelse och information mycket skyndsamt ty allmänheten i Sverige är i situationen att sjuka generellt icke får åtnjuta sina EU-rättigheter trots EU-domstolens EU-rättspraxis och trots att vi bevisat detta till EU-kommissionen gång efter annan!

Patientrörlighetsdirektivet förändrar ingenting utifrån att det aldrig kan förändra redan direkt verkande EU-rättspraxis
EU-kommissionen har ett val att göra dvs. leva upp till vad som utlovats eller helt mista sin trovärdighet gentemot allmänheten i Sverige som också är unionsmedborgare enligt Rättighetsstadgan ingress!
Att Sverige förhindrar den fria rörligheten är så uppenbart Pierre men lika uppenbart är att EU-kommissionens tjänstemän agerar precis som svenska tjänstemän, då utifrån vår grundanmälan av 2009-05-27.

Har EU-kommissionen ett ansvar är det nu tillfälle att visa på det gentemot allmänheten i Sverige.

För att värna EU-rättigheten till fri rörlighet för allmänheten i Sverige vid gränsöverskridande vård begär allmänheten att EU-kommissionen nu agerar och reagerar.

Denna skrivelse kommer att delges allmänhet ty detta ligger i allmänhetens intresse.

mvh

Ulf Bittner, en av tre i arbetsgruppen AMBU

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu