• Arkiv

  • Kalender

    juni 2012
    m ti o to f l s
    « Maj   Aug »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930  

2012-06-06 Till Socialminister Göran Hägglund och Socialdepartementet

Socialminister Göran Hägglund
Socialdepartementet
Till alla tjänstemän/berörda utifrån gränsöverskridande vård
Denna skrivelse skall i laga ordning registreras av registrator, begär med vändande e-post dnr till [email protected]  som bekräftelse på att tillskrivna emottagit denna skrivelse
2012-06-06
Till socialminister Göran Hägglund m.fl. berörda tjänstemän på Socialdepartementet
Utifrån att Sveriges Riksdag beslutat om EU-inträdet har vi över ca 4 år fördjupat oss i EU-rättigheten till fri rörlighet vid gränsöverskridande vård inom EU/EES. Vi har träffat tjänstemän och riksdagspolitiker genom åren, men hittills har socialminister Göran Hägglund vägrat avsätta tid för möte, trots att tjänstemän och riksdagspolitiker bör inse att utifrån gränsöverskridande vård inom EU/EES och det som tidigare delgivits dessa från vår sida är rättsäkerheten på detta specifika område icke existerande för allmänheten i Sverige.

Bästa socialminister Göran Hägglund
De tjänstemän och riksdagspolitiker som icke vill inse vikten av att värna rättssäkerheten för allmänheten i Sverige på detta specifika område gränsöverskridande vård är icke ämnade för att värna rättsäkerheten för allmänheten då utifrån vad de hittills presterat och levererat.
Bl.a. därför har nu sammanställts ett material/ en läges rapport om verkligheten för allmänheten, Sveriges dubbla sidor inom gränsöverskridande vård av Assar Fager, bifogas som bifogad fil.
Konsekvensen av att uppenbart inga, som vi tidigare träffat eller som tillskrivits tidigare(Sveriges Regering, Sveriges Riksdag, Socialdepartementet, ISF – Inspektionen för socialförsäkringen, Försäkringskassan, DO, JK m.fl.), har presterat eller levererat något avgörande för att värna rättssäkerheten för allmänheten, vilket tyder på att det är synnerligen mycket allvarligt läge då ingen vill fördjupa sig utifrån det som delgivits och taga ansvar för att värna rättssäkerheten vid gränsöverskridande vård för allmänheten.

Allmänheten blir värnlös om ingen tar ansvar för beslut fattade av Sverige Riksdag
Resultat uteblir och alla tidigare omnämnda delgivna drar sammantaget åt samma håll dvs. tvärtemot vad det borde göra, dvs. att värna rättssäkerheten för allmänheten vid gränsöverskridande vård inom EU/EES.
Denna lägesrapport/material/sammanställning(se bifogad fil) som nu kommer väldigt många till del inom Socialdepartementet kommer också att delges allmänheten ty att få del av denna skrivelse och den bifogade filen ligger i allmänhetens intresse.
Förhoppningsvis inser socialministern Göran Hägglund allvaret
Socialministern har hittills icke kunnat avsätta tid, trots att det begärts vid flera tillfällen, men förhoppningsvis kan socialministern nu ompröva tidigare beslut och nu avsätta tid för möte.

Mötestid lämnas öppen och socialminister Göran Hägglund får nu möjligheten att erbjuda arbetsgruppen AMBU mötes tid om ministern värnar rättssäkerheten vid gränsöverskridande vård inom EU/EES utifrån vad som nu delgivits via denna skrivelse och den bifogade fil med Assar Fagers Sveriges dubbla sidor inom gränsöverskridande vård av datum 2012-06-06.
Allmänheten ser fram emot socialminister Göran Hägglunds beslut i fråga om att erbjuda mötestid för att utifrån denna skrivelse och bifogad fil visa på att åtminstone socialministern värnar om rättssäkerhet.
Vänligen men bestämt kommunicera socialministers ställningstagande utifrån fråga om mötestid mycket skyndsamt till undertecknad via e-post till [email protected]
Med omtankar om rättssäkerheten för allmänheten
Ulf Bittner, en av tre i arbetsgruppen AMBU
Följ länken här nedan för att läsa Sveriges dubbla sidor inom gränsöverskridande vård av Assar Fager

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu