• Arkiv

2013-02-02 Försäkringskassans generaldirektör Eliasson m.fl. avkrävs ansvar av allmänheten

Det är synnerligen mycket anmärkningsvärt att Försäkringskassan och dess generaldirektör Dan Eliasson m.fl. tillåter att myndighetsutövning inom Försäkringskassan gentemot allmänheten får bedrivas på området gränsöverskridande vård i strid emot av Sveriges riksdag beslutat.

 

Rättsosäkerheten på området gränsöverskridande vård, vid handläggning inom Försäkringskassan, är fullständigt rättsosäker! Det tillåter generaldirektör Dan Eliasson m.fl. att fortgå år efter år utan att konsekvenser kommer utifrån vad lagstiftaren Sveriges Riksdag beslutat.

 

Ulla Simmons och Berit Nygren är endast toppen av ett isberg som drabbas och de får ta konsekvenserna av Försäkringskassans handläggning som är i strid emot av Sveriges Riksdag beslutat.

 

ISF/Inspektionen för Socialförsäkringen, en myndighet som lyder direkt under Sveriges Regering, fick fullständig information om vad som försiggår och försiggått inom Försäkringskassan över tid av arbetsgruppen AMBU:s Assar Fager, dvs. då på området gränsöverskridande vård området vid handläggning inom Försäkringskassan, men ingen rapport kom allmänheten till del utifrån den fullständigt rättsosäkra handläggning inom Försäkringskassan på området gränsöverskridande vård området.

 

Mer om det går att läsa bl.a. via denna länk

http://eueeshealthcare.bloggproffs.se/2012/02/26/2012-02-26-skrivelse-till-inspektionen-for-socialforsakringen-generaldirektoren-m-fl/

 

 

Generaldirektör Dan Eliasson informeras återigen av allmänheten om vad som är fullständigt rättsosäkert, och i strid emot av Sveriges Riksdag tidigare beslutat, i skrivelse av datum 2013-01-31.

Där kan du bl.a. läsa om;

 

Utifrån dagens samtal med Försäkringskassans Huvudkontor, verksjurist internationella frågor David Grenabo, samtalet kan via denna länk åhöras http://db.tt/KGBAgDbK

 

Att Försäkringskassan har uppenbara problem med att rättssäkert bedriva myndighetsutövning vid ärendehandläggning som berör området EU-rättigheten till fri rörlighet, som ägs av svenska unionsmedborgare, dvs. vid handläggning av gränsöverskridande vård, har påtalats muntligt och skriftligt över tid till ytterst ansvariga inom FK:s huvudkontor.

 

Men inget har gjorts för att eliminera att rättsosäkerheten får fortsätta och dessa dagar är nu förbi.

 

Nu begäres ansvar utifrån brottsmisstankar som är synnerligen väl grundande och därtill icke går att ställa bortom all rimlig tvivel och därtill icke kan utredas internt inom FK, det vore ett tjänstefel av Eliasson och Nordqvist att tillåta sådant som då är i strid emot gällande av Sveriges Riksdag beslutat.

 

Direktverkande EU-rättspraxis är Sverige, vilket inkluderar myndighetsutövaren Försäkringskassan, skyldiga att tillämpa i ordalydelse, FK har ingen rätt alls att ”tolka”, dvs. EU-domstolen har tolkat fördragen/förordning och EU-domstolens beslut via direktverkande EU-rättspraxis innebär att det är färdigtolkat!

 

Lagstiftningen är grunden inom Sverige utifrån om skattebetalarna i Sverige är berättigad till vård utifrån svensk lagstiftning, där utifrån har FK omvandlat lagstiftning till inom det allmänna sjukvårdsystemet, i Rättsligt ställningstagandet av 2012-03-23 Dnr 18581-12, sidan 1.

 

Hela skrivelsen till Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson m.fl. av datum 2013-01-31 går att läsa via denna länk

Försäkringskassan generaldirektör Eliasson m.fl. 2013-01-31

 

 

Berit Nygren, i sin kamp emot Försäkringskassan, för Berits EU-rättighet till bättre/effektivare gränsöverskridande vård, där över tid underlåtits och undanhållits av myndighetsutövande Försäkringskassan vad som är beslutat av Sveriges Riksdag, lagstiftaren, och skrivelse till Försäkringskassan av datum 2013-01-29 är innehållsrik och omfattar bl.a. följande:

Bestrider lagligheten i Försäkringskassans kommunicering/ beslut av 2012-12-10 och alla tidigare beslut i mina vårdärenden ang. gränsöverskridande vård inom EU över tid. Begär att alla beslut/ kommuniceringar omprövas utifrån att alla beslut/ kommuniceringar strider emot beslut av Sveriges riksdag(lagstiftaren).

Försäkringskassans kommunicering av datum 2012-12-10 är i lagens mening icke rättssäkert och därav utöver vad som för övrigt kommunicerats i denna skrivelse bestrides lagligheten i beslutet.

 

Du läser hela skrivelsen till Försäkringskassan från Berit Nygren via denna länk

Berit Nygren till Försäkringskassan 20130129 9 sidor och bilagor enligt bilageförteckning (2)

 

Pressmeddelandet kan du läsa via denna länk

http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/foersaekringskassans-generaldirektoer-eliasson-m-fl-har-att-taga-sitt-ansvar-foer-att-myndigheten-bedriver-fullstaendigt-raettsosaeker-handlaeggning-paa-833545


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu