• Arkiv

  • Kalender

    juli 2013
    m ti o to f l s
    « Jun   Aug »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031  

2013-07-23 Irma Larsson ärendet och utbetalning för vård i Tyskland juni och augusti 2010

Irma Larsson, idag 89 år, fick nej av Försäkringskassan(FK) utifrån begäran om ersättning i efterhand för bättre/effektivare vård i Tyskland.

 

 

Men efter att arbetsgruppen AMBU bistått Irma Larsson fick Försäkringskassan utifrån den EU-rätt som dessa är skyldiga att tillämpa i exakt ordalydelse, då först efter ca 2 år, via otaliga skrivelser till FK och via otaliga skrivelser till domstol, sin EU-rättighet som EU-medborgare till fri rörligt.

 

Dvs. EU-rättigheten till bättre/effektivare gränsöverskridande vård utanför Sverige men inom EU/EES.

 

Utöver Irma Larsson har ytterligare ett antal svenska EU-medborgare fått utbetalat ersättning från FK, men först efter att samma procedur genomgåtts som i Irma Larsson ärendet här ovan angivet.

 

Grunderna för att utbetalningar har skett, efter dessa långvariga processer, är utifrån det som arbetsgruppen AMBU, särskilt utifrån Assar Fager:s Lägesrapporter, som finns publicerade via denna blogg, presterat och levererat för att värna rättssäkerheten för allmänheten Sverige. 

 

För att alla återigen lätt skall finna Läges rapporterna av Assar Fager så kan du få del av dessa via denna länk

 

Alla lägesrapporter av Assar Fager 2012 -2013 finner du på sidan 17 i Lägesrapport maj 2013 av Assar Fager

 

 

Försäkringskassan har tillåtits, tills motsatsen är bevisad och ställt bortom all rimlig tvivel, att i myndighetsutövningens tecken, att utöva myndighet emot allmänheten generellt och systematiskt, som icke alls är utifrån skyldigheten att i ordalydelse exakt tillämpa vad EU-rättspraxis ger vid handen via otaliga EU-domstolens domar.

 

Tills motsatsen är bevisad har detta skett i syfte att förhindra den fria rörligheten vid gränsöverskridande vård för allmänheten generellt och då i syftet att skydda vård Sverige att utsättas för konkurrens av bättre/effektivare vårdgivare utanför Sverige men inom EU/EES.

 

Rättsstaten Sverige utifrån detta område gränsöverskridande vård bör objektivt granskas av riksmedias granskande journalister. Alltså för att säkerställa att allmänheten får del av vad som försiggår och försiggått i Sverige över tid, det är nämligen i allmänhetens intresse!

 

Hänvisar rättssäkerhets intresserade objektiva och opartiska journalister till Assar Fager:s alla Lägesrapporter via länken som finns här ovan.

 

Här nedan finner du kommunicering från FK till Irma Larsson och dennes ombud

 

Ersättning i efterhand för vårdkostnader i Tyskland för Irma Larsson via att domstol involverats

 

Pressmeddelandet läser du via denna länk

http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/sverige-som-raettsstat-boer-granskas-av-kritiskt-granskande-journalister-det-ligger-i-allmaenhetens-intresse-889312

 


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu