• Arkiv

 • Kalender

  mars 2018
  m ti o to f l s
  « Apr   Maj »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  

2018-03-03 POLITISKT DUBBELSPEL AVSLÖJAS AV EU-DOM

 

Assar Fager har över tid intresserat sig för unionsrätten och unionsrättigheter, som svenska medborgare är rättighetsbärare av.

 

 

Idag får Du del av Assar Fager upptäckter på ett annat speciellt område inom EU, som blivit mycket omskrivet och omdebatterat nämligen flyktingkvoter.

 

Citerar inledningen ur detta dokument, citat;

 

 

Politiskt dubbelspel avslöjas av EU-dom

 Under senast åren har ministrar och media i Sverige uttalat stor indignation över att medlemsländer i EU inte följer fattade beslut. Det är en ful ovana, som även Sverige kan beslås med. Vad ministrarna varit mest upprörda över är att beslutet om kvotflyktingar på 120 000 inte verkställts.

 

En möjlig förklaring kan vara att beslutet överklagats till EU-domstolen som 6 september 2017 kom med sitt beslut i de förenade målen C-643/15 och C-647/15. Domen är på 64 sidor fördelad på 347 klargörande punkter.

 

Förvånansvärt är att media inte haft intresse att delge svenska folket sakfrågor av stort allmänt intresse och ställa frågor till våra politiker med domen som källa.

 

En allmän fråga kan vara; Hur vanligt är att svensk myndighet verkställer en tvistig fråga innan domstolens slutliga dom?

 

Överklagan till EU-domstolen har skett av Slovakien, representerat med ett ombud samt Ungern, representerat med 2 ombud. Sverige som icke är sakägare var representerade med 6 ombud, ledda av rättsavdelningen på UD. Sverige har begärt och fått detta som stöd åt unionens 4 ombud. Behöver Sverige demonstrera sina byråkratiska stormaktsambitioner även i EU-domstolen?

 

”Löfven gruppen” tillverkade överklagansargument

 Överklagan gjordes utifrån ett antal påstådda formfel. Det ena mer skruvade än det andra.

 Men ett tungt beslut(punkterna 136-150 i domen) synes varit förvirrande och ledande, nämligen att Europeiska rådet(regeringscheferna/ Löfvens grupp) gett order till kommissionen och ministerrådet(fackministrarna) att besluta i konsensus.

 

Detta krav uppfylldes inte utan Tjeckien, Ungern, Rumänien och Slovakien röstade emot, Finland lade ned sin röst. Dock räckte omröstningen till kvalificerad majoritet(punkt 11 i domen).

 

Hur löste domstolen detta dilemma? Av punkterna 148 och 149 framgår att ”Löfven gruppen” överträtt sina befogenheter enligt fördragen när man begärt konsensus.

 

Sedan domstolen rensat bort denna överträdelse så kunde man utifrån ”ren” fördragstext avslå överklagan. ”Löfven gruppens” fördragsstridiga begäran om konsensus gav argument till överklagan vilket kan ha försenat verkställigheten.

 

Slut citat

 

 

 Du läser hela dokumentet ”Politiskt dubbelspel avslöjas av EU-dom” om 7 sidor genom att klicka på länken här nedan

 

Politiskt dubbelspel avslöjas av EU-dom ASSAR FAGER 20180303 r 7 sidor

Press och Nyhetsmeddelande läser Du genom att klicka på nedanstående länkar

 

 

https://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/vilka-aer-fraemlingsfientliga-baesta-statsminister-stefan-loefven-2437887

 

https://www.mynewsdesk.com/se/news/vilka-aer-fraemlingsfientliga-baesta-statsminister-stefan-loefven-297294

 


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu