• Arkiv

  • Kalender

    juni 2011
    m ti o to f l s
        Jul »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930  

Syftet med denna sida

Gränsöverskridande vård inom EU/EES, Fri rörlighet inom EU/EES

Svenska vårdkonsumenter har rätt att söka vård i andra länders socialförsäkringssystem utan inskränkningar.

Kritisk granskning av gränsöverskridande vård inom EU/EES och kritisk granskning av handläggning inom staten Sverige utifrån gränsöverskridande vård inom EU/EES.

Uppgiften/avsikten är att kritiskt granska makten/myndigheterna utifrån svenska unionsmedborgares EU-rättighet till fri rörlighet på hälso- och sjukvårdens marknad inom EU/EES. Därför har EU-rättspraxis granskats och mycket nogsamt studerats/inlärts, forskning på EU-rättspraxis har gjorts utifrån att finna svaren och förstå innebörden till denna EU-rättighet.

Vi har aktivt varit behjälpliga i många ärenden från handläggningen inom myndigheten Försäkringskassan vidare till omprövning och därefter vidare in i förvaltningsdomstols processen(överklaga till domstol avslagsbeslut från Försäkringskassan, ända upp till Högsta förvaltningsdomstolen).

Skrivelser, inlagor, samtal, träffar och kommuniceringar till berörda departement, Sveriges Regering, Sveriges Riksdag, Socialstyrelsen, Försäkringskassan, Domstolsverket, Förvaltningsdomstolar och EU-kommissionen m.fl. är underlag för vad som redovisas här.

Staten Sverige anmäldes av arbetsgruppen AMBU till EU-kommissionen 2009-05-27 för bl.a. brott mot lojalitetsplikten och brott mot den fria rörligheten med m.m. Kommissionen har påbörjat granskningen och står inför beslut, ärendet har fördröjts utöver det vanliga och ärendet består av generella bevis som förutsätter att staten Sverige fälls i EU-domstolen allt annat torde vara maktmissbruk dvs. om kommissionen på något sätt försöker skydda Sverige från denna kanske Sveriges störst rättsskandal genom tiderna.

Anmälnings nr/reg. nr. och dnr. i pågående gransknings ärende hittar du under fliken EU-kommissionens ordf. Barroso och under EU-kommissionen(referensnumret EU Pilot 932/2010 mot Sverige).

Behöver du ytterligare fakta så har du kontakt uppgifter under Kontakt.

Vi åtager oss inga ytterligare ärenden utifrån att vi är överbelastade och skall fullfölja/avsluta vårt påbörjade ideella uppdrag utifrån att värna om svenska unionsmedborgares EU-rättigheter till fri rörlighet och att värna generellt unionsmedborgares och vårdgivares EU-rättighet till fri konkurrens som är syftet med den fria rörligheten för att utveckla denna vårdmarknad. Makten ligger i dag hos vårdkonsumenterna inom EU/EES att fritt välja vårdgivare på en inre konkurrens utsatt vårdmarknad inom EU/EES.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu