• Arkiv

  • Kalender

    juli 2011
    m ti o to f l s
    « Jun   Sep »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

Frågor till media och journalister; Almedalsveckan och rättssäkerhetsfrågor som är av vikt för generellt alla svenska unionsmedborgare 2011-07-06

Från: Ulf Bittner [mailto:[email protected]]
Skickat: den 6 juli 2011 20:19
Till: ‘Lena Mellin’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]
Kopia:[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘Anita Wallstedt’; Assar Fager; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; Expressen ([email protected]); ‘[email protected]’; ‘[email protected]
Ämne: Almedalsveckan och rättssäkerhetsfrågor som är av vikt för generellt alla svenska unionsmedborgare
Prioritet: Hög

Aftonbladet

Jan Helin ansvarig utgivare och chefredaktör

Lena Mellin, Politisk reporter och chef för samhällsredaktionen.070-525 22 29

Anette Holmqvist, Politisk reporter på Aftonbladets samhällsredaktion.08-5142 4678

Erik Nises, Politisk reporter på Aftonbladets samhällsredaktion.08-5142 4364

Pär Karlsson, Politisk reporter på samhällsredaktionen.070-525 21 31

Camilla Sundell, Reporter på Aftonbladets nyhetsredaktion

Josefin Berglund, Reporter på Aftonbladets nyhetsredaktion

 

Bästa Aftonblads reporter/journalister

Tillskriver er utifrån rättssäkerhetsfrågor som generellt berör alla svenska unionsmedborgare

Svenska unionsmedborgare har EU-rättigheten till fri rörlighet på hälso- och sjukvårdens marknad inom EU/EES, så kallad gränsöverskridande vård. Denna EU-rättighet förhindras avsiktligt och uppsåtligt av staten Sverige, vilket vi inom arbetsgruppen AMBU bevisat till EU-kommissionen i anmälan mot staten Sverige av datum 2009-05-27. Ärendet/anmälan har öppnats och granskningsförfarandet är således inlett dvs. det finns substans i anmälan mot staten Sverige.(se http://eueeshealthcare.mpbloggar.se/ där du finner allehanda information som förhoppningsvis är till gagn för er utifrån att ett sådant ämne har mycket stort allmänintresse, generellt alla svenska unionsmedborgare fråntages sin EU-rättighet till fri rörlighet på hälso- och sjukvårdens marknad inom EU/EES och dessutom är detta diskriminering utifrån artikel 21.2 i Rättighetsstadgan utifrån just att vi alla är av svensk nationalitet),

Tystnad råder från alla berörda, vilket går helt emot vad som är av allmänintresset I en demokrati där rättssäkerhet skall råda, fullständig rättssäkerhet, men så uppenbart icke gör, kommissionen inleder icke ett granskningsförfarande om det icke innehåller substans och kommissionen har nu handlagt ärendet över 2 år, vilket är högst anmärkningsvärt.

Sveriges Regering, Sveriges riksdag, media och journalister har hittills icke agerat, trots att alla parter är informerade av undertecknad via pressmeddelanden och e-post i massor, för att värna rättssäkerheten för svenska unionsmedborgare utifrån EU-rättigheten som omnämnes här ovan, är det rimligt att detta kritiskt granskas av er? Ligger det i allmänintresset?

Det är synnerligen mycket anmärkningsvärt utifrån att generellt alla svenska unionsmedborgare drabbas av denna orättssäkerhet. Pressmeddelanden har gått ut övertid och speciellt nu under senaste veckan, se http://eueeshealthcare.mpbloggar.se/, just i syfte att få media och journalister att ställa avgörande frågor till de berörda som är i vetskap om vad som försiggår men icke agerar för att värna demokratin och rättssäkerheten, det är tyst och inget om detta är omnämnt av media eller journalister!

Frågan till er alla, väljer er alla då undertecknad genom åren alltid läst Aftonbladet mer eller mindre dagligen, har ni för avsikt att ställa avgörande frågor till berörda inom det politiska maktetablissemanget och avslöja denna förmodligen största rättsskandalen i Sveriges historia?

Om inte, anser ni att detta icke tillhör och faller in under allmänintresset? De inom Svenska Dagbladet, DN och Expressen, även ÖA som påbörjat i mycket liten skala via journalisten Klas Leffler med att bl.a. ställa frågor till EU-kommissionen som enligt honom är obesvarade hittills, som får kopia på denna e-post får gärna besvara frågeställningarna. Dvs. det är högst rimligt att ni också i demokratisk ordning visar var ni står utifrån allmänintresset och ert uppdrag. Dessutom också utifrån att alla envar uppenbart har att kritiskt granska makten och informera via era tidningar allmänheten om vad som försiggår!

Hela denna skrivelse kommer att publiceras på http://eueeshealthcare.mpbloggar.se/ utifrån att det har ett allmänintresse.

Ni alla väljer vad ni skriver om och även vad ni ”sätter klorna i” och kritiskt granskar, självklart! Men många med mig är mycket förvånade att hela denna rättsskandal icke kritiskt granskas av journalister och media generellt då det generellt drabbar alla svenska unionsmedborgare och dessutom uppenbart är EU-olagligt. Därför har undertecknad sammanställt all information på http://eueeshealthcare.mpbloggar.se/ i syfte att det skall vara lätt följbart för den kritisk granskande journalisten.

Med omtanke om alla drabbade och i rättssäkerhetens tecken

Ulf Bittner, en av tre i arbetsgruppen AMBU

http://eueeshealthcare.mpbloggar.se/

Sweden

e-post [email protected]

telefon 070-357 46 59 (international 0046 70 357 46 59)

SKYPE nr voulf56

 

 

 

You must be logged in to post a comment.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu