• Arkiv

2011-12-01 Kommentar till debatt inlägg på Newsmill

Socialförsäkringarna är mycket debatterat på Newsmill, således ett ämne som tilldragit sig många debattörer.

Helena Riviére(HR) skriver mycket utifrån ämnet Socialförsäkringarna, nu senast bl.a. delges 2011-11-16  citat; ”Att göra rätt från början är en av Försäkringskassans gyllene regler. ” ”Hur mycket som försvinner i bedrägerier kan vi inte veta.” ”Underlåtenhetsbrott kan inte kallas ”medvetet fusk”.  ”Har åtstramningarna i socialförsäkringarna ökat människors respekt för ett mera rättssäkert system? ”

 2011-10-28 skriver Claes Jansson m.fl. bl.a. följande, citat;

”Vi kan inte ha en myndighet som tolkar och tillämpar lagstiftningen på olika sätt. ” ”Vi ser nu så pass många allvarliga frågetecken kring rättssäkerheten hos Försäkringskassans handläggning av den här typen av ärenden att vi anser att det bäst att en oberoende instans nu får utreda om Försäkringskassan förmår säkra en enhetlig tillämpning av socialförsäkringslagstiftningen. Vi kan inte ha en myndighet som tolkar och tillämpar lagstiftningen på olika sätt. Det är vi också övertygade om att väldigt många medborgare anser men även hela den profession som dagligdags försöker upprätthålla rättssäkerheten i ett av våra allra viktigaste försäkringssystem.”

 Därför tillställdes en kommentar till Helena Riviére debatt inlägg på Newsmill 2011-11-30 med bl.a. följande innehåll;

Försäkringskassan är en myndighet och deras uppdrag är att tillgodose medborgarna i första hand.

Riviére och Claes Jansson m.fl. ger oss olika ”bilder” om verkligheten via debatten och för många kan det te sig ”uppseendeväckande” att ”bilderna” skiljer sig så markant.

Brott begås inom Försäkringskassan Nu senast konstateras att falska intyg/osant intygande, som är ett brott enligt svensk lag, är bevisat inom Försäkringskassans handläggning, brott som är utfört av tjänstemän inom Försäkringskassan.  Vad säger lagen om det, citat ”Är brottet med hänsyn till att det innefattar missbruk av tjänsteställning eller eljest att anse som grovt, skall dömas till fängelse i högst två år.”(BrB 15:11)

Bevisligen osant intygande/falska intyg från Försäkringskassan

Till EU-kommissionen(i pågående granskningsärende), Sveriges Regering och Sveriges Riksdag är bl.a. påvisat att myndigheten Försäkringskassan via falska intyg/osant intygande bedriver generell EU-olaglig verksamhet. Dvs. konsekvensen blir då att brott begås inom Försäkringskassan i syfte att förhindra den fria rörligheten för svenska unionsmedborgare vid gränsöverskridande vård inom EU/EES(brott som icke kan ställas utom all rimlig tvivel till dess motsatsen är bevisad).

Vissa förvaltningsdomstolar dömer utifrån Försäkringskassans falska/osanna intyganden till Försäkringskassans fördel och då underlåts EU-rättigheten till den fria rörligheten/gränsöverskridande vård inom EU/EES de svenska unionsmedborgarna.

Läs hela skrivelsen/kommentaren via denna länk

Socialförsäkringarna kommentar till Helena Riviére debatt artikel Newsmill 20111130

You must be logged in to post a comment.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu