• Arkiv

2011-12-29 Försäkringskassan och Landstingen har övertid underlåtit fri rörlighet vid så kallad gränsöverskridande vård inom EU/EES

Här kan du via denna länk http://www.sjukhuslakaren.se/2011/12/07/forsakringskassan-andrar-riktlinjer-for-eu-varden/#comment-2900  dels läsa vad sjukhuslakaren.se skriver, via sin anställde Christer Bark ,om Försäkringskassan ändrar riktlinjer för EU-vården

När undertecknad läste denna artikel härom kvällen kunde detta icke få vara  utan kritisk kommentar utifrån fakta som icke är vinklade men utifrån EU-rätten, bl.a. detta framgår av kommentaren;

”Således konstateras att inom Sverige dels inom Försäkringskassan och dels inom landsting har underlåtits EU-rätten till fri rörlighet i samband med gränsöverskridande vård. Är det dags att herr Bark skriver om hur det gått till inom landstingen när dessa underlåtit EU-rätten?

Christer Bark är mycket välkommen att ta del av hur bl.a. Landstinget Västernorrland underlåtit EU-rätten till fri rörlighet/gränsöverskridande vård remiss till annat EU-land, vid flera tillfällen som går att föra i bevis!

Landstingen lyder under samma förpliktelser som Försäkringskassan vilket framgår klart och mycket tydligt av EU-rättspraxis som delgivits denna dag!

Slutligen kan delges läsarna att Patientrörlighetsdirektivet är mer eller mindre ett förtydligande utifrån tidigare EU-rättspraxis och således är att konstatera att de EU-rättigheter som förtydligas genom direktivet har gällt sedan Sverige blev medlemsland anno 1995, dvs. skyldigheten att tillämpa EU-rättspraxis fullt ut vid gränsöverskridande vård inom EU/EES, vare sig det är Försäkringskassan eller landsting som är betalare!

Dessutom skall tilläggas, vilket är synnerligen av stor vikt, att om en patient som åberopar bättre vård eller snabbare vård(utifrån svensk lag, Hälso- och sjukvårds lag) inom EU/EES så är hela vårdmarknaden inom EU/EES öppen, patientmakt kallas det!

Landstingen generellt remitterar till andra landsting, men de ”glömmer då bort upplysningsplikten” om att upplysa om att hela vårdmarknaden då är öppen inom EU/EES för patienten”

Du kan läsa hela kommentaren via länken ovan, kommentaren är av Ulf Bittner.

Konklusion

Det är uppenbart att både Försäkringskassan och Landstingen nu gör allt för att ”mörka” deras medverkan i hur dessa sammantaget underlåtit den fria rörligheten vid så kallad gränsöverskridande vård inom EU/EES. Dvs. detta går att leda i bevis och således kommer, förr eller senare, sanningen fram även via ”drevet” inom media!

Frågan är bara när dessa media, som har till uppgift att kritiskt granska makten och då framförallt rapportera om den korrupta makten(för att värna rättssäkerheten), via sina kritiskt granskade journalister skall tillåtas att delge allmänheten vad som pågått övertid och ännu pågår!

Alla parter är informerade via e-post, press/nyhetsmeddelande och telefonsamtal och dessutom otaliga skrivelser men ingen agerar eller reagerar! Hur kan det då anses som seriös journalistik och därtill upphöjas till press etik och moral att undanhålla att rapportera om detta till allmänheten, om hur rättssäkerheten och därtill rättssäker rättstillämpning, utifrån EU-rätten och EU-rättspraxis vid gränsöverskridande vård, är åsidosatt och underlåts medvetet och systematiskt för generellt alla svenska unionsmedborgare, varför tiger riks media/journalister om det ?

Ett gammalt synsätt är ”följ pengarna” och här kan konstateras att det handlar om EU-rättigheter som svenska folket redan betalar för som underlåts generellt för alla svenska unionsmedborgare. Syftet och målet torde vara att skydda den svenska inhemska vården för att bli konkurrensutsatt av hela vårdmarknaden inom EU/EES! Ekonomiska incitament finnes således!

 

You must be logged in to post a comment.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu