• Arkiv

2012-01-06 Komplettering till DO

Du får här del av komplettering till DO av denna dag och du kan bl.a. läsa följande i denna skrivelse;

Komplettering  av 2012-01-06 till Ang. kommunicering från DO ärende RÅD 2012/28 av 2012-01-04 från er anställde George Svéd(GS), tf chef administrativa enheten.

 Till  DO Agneta Broberg

Utifrån den skrivelse som tidigare ingetts till DO av 2012-01-05 kommer här komplettering till denna.

Begär att DO särskilt uppmärksammar följande, citat;

Myndigheternas roll

 Sverige är känt för att vara en förebild vad gäller demokrati och rättsäkerhet. Efter att under ett antal år ha studerat hur vårt samhälle fungerar, är jag inte beredd att helt och hållet ställa mig bakom detta påstående. Det pågår ett myndighetsförtryck av människor i vårt land som växer därför att vi politiker inte tar ansvar för att styra myndigheterna och rätta till deras felaktiga beteende. Myndigheterna är redskap inte maktapparater. De ska följa av riksdagen och regeringen fattade beslut och de ska också tolka våra beslut utifrån de värderingar som presenteras i betänkanden, propositioner m.m. Myndigheter är inte tillsatta för att skapa någon egen värdebas utan de ska utföra ett arbete de är tillsatta att göra och de ska ha den humanistiska människosyn som framkommer i riksdagens beslut. Enligt grundlagen ”opartiska och sakliga” ska inte heller agera som part i vetenskapliga kontroverser. Myndigheter ska ha tydliga roller och inte vara både dömande instans och part i ärenden som avgörs av annan dömande myndighet. Myndigheterna ska framför allt möta människor med respekt inte förakt eller nedlåtenhet eller nonchalans.

Slut citat.

En f.d. miljöminister skrev i en motion redan år 1996, Motion till riksdagen av Görel Thurdin, 1996/97:c545 , Demokrati, rättsäkerhet och myndighetsutövning,  som ovan har citerats.

Förutsätter att er anställde tf administrative chef blir informerad om dennes uppgift och Myndigheterna ska framför allt möta människor med respekt inte förakt eller nedlåtenhet eller nonchalans.

Du kan läsa hela skrivelsen via denna länk

Ulf Bittner till DO 20120106 nu komplettering till skrivelse av 20120105 (2)

You must be logged in to post a comment.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu