• Arkiv

2012-01-18 När kommer journalister att kritiskt granska EU-rättigheten till fri rörlighet?

Många är journalisterna och de har ”makten” att kritiskt granska makten och gräva i oegentligheter och rapportera om det till allmänheten. Hur sköts det uppdraget och vem bestämmer vad som skall ”grävas i”?

EU-rättigheten till gränsöverskridande vård inom EU/EES har varit just en EU-rättighet sedan 1995 och Sverige som EU-medlemsland har sedan dess skyldighet, utan undantag, att fullt ut tillämpa EU-rättspraixs vid gränsöverskridande vård handläggning, så har icke skett övertid!

Många maktfaktorer är medvetna om detta och dessutom mer eller mindre inblandade i detta ”maktspel” utifrån att här har man gjort det mesta för att skydda den inre svenska vårdmarknaden i Sverige att utsättas för konkurrens, vilket är raka motsatsen vad som staten Sverige förbundit sig till!

Bättre vård finns utan för Sveriges gräns, snabbare vård finns utan för Sveriges gräns, och det har generellt förhindrats svenska unionsmedborgare att komma till del, vilket är ett systematiserat förfarande och tvärtemot fri rörlighet!

EU-rätten till fri rörlighet har därmed inom staten Sverige, på detta specifika område gränsöverskridande vård, således systematiskt och generellt, blivit så att svenska unionsmedborgare diskriminerats/kränkts denna EU-rättighet till gränsöverskridande vård utifrån att de är just svenska EU-medborgare.

I skrivelsen direkt riktad till Sjukhusläkaren.se/Christer Bark och delgiven till många flera denna dag, bl.a. jornalister/media, delges bl.a. följande;

Journalisterna och media får gärna titta till alla tips som finns utifrån hur det går till och gått till övertid via följande länk http://eueeshealthcare.mpbloggar.se/


Sammantaget finns där så att journalisterna kan ”gräva” och kritiskt granska makten och delge allmänheten objektivt vad som försiggår i vårt mer eller mindre ”maktkorrupta” samhälle i Sverige av idag, specifikt då på området gränsöverskridande vård då inom vissa förvaltningsdomstolar(bl.a. i Härnösand), Högsta Förvaltningsdomstolen, Landstingen(då bl.a. Landstinget Västernorrland), Försäkringskassan, Sveriges regering, Sveriges Riksdag m.fl.!


Det är synnerligen högst anmärkningsvärt att ingen journalist har ställt de avgörande frågorna till Sveriges Regering, varför Sveriges Regering icke vill värna om svenska medborgares fullständiga rättssäkerhet? Arbetsgruppen AMBU ställde dessa avgörande frågorna 2010-11-19 till Sveriges Regering men ännu har inga svar kommit.

Socialdepartementet har fått uppgiften att besvara dessa frågor via delegering av Sveriges regering men dessa har hittills vägrat besvara frågorna som skulle garantera svenska medborgare fullständig rättssäkerhet vid gränsöverskridande vård handläggning dels inom Försäkringskassan och dels inom förvaltningsdomstolarna!


Journalisterna och media har här att leva upp till att kritiskt granska och ”gräva” om varför Sveriges Regering och Socialdepartementet icke ger svenska medborgare dessa svar på frågorna, dvs. om journalister/media alls skall vara trovärdiga och leva upp till debatten bl.a. på Second Opinion!


Ni har nu alla möjligheten, återigen, via denna länk har ni frågeställningarna http://eueeshealthcare.mpbloggar.se/sveriges-regering/ , se punkten 2 i första hand. Vem kommer först över målsnöret?


Frågeställningarna bifogas också som bifogad fil, Arbetsgruppen AMBU skrivelse till Sveriges Regering Socialdepartementet och komplettering till EU-kommissionen.


Om EU-kommissionen kan omnämnas att de kom fram till att Sverige icke hade begått överträdelse(anmälan mot staten Sverige av 2009-05-27) och arbetsgruppen AMBU kommer till EU-ombudsmannen inom när framtid bevisa motsatsen med hjälp av EU-domstolens dom där EU-kommissionen via sin egen talan fått fällt annat land EU-medlemsland för förseelse i EU-domstolen, som går att jämställa med vad som delgivits EU-kommissionen i anmälan mot staten Sverige av grund 2009-05-27.

Det är förmodligen av allmänintresse att EU-kommissionen granskas av media/journalister(det går icke att ställa utom all rimlig tvivel att kommissionen här varit korrupta/partiska) och vi bistår självklart media/journalister i deras ”hantverk” att gräva i detta, dvs. om journalister alls månar om rättssäkerheten och får rapportera om det till allmänheten!
Denna skrivelse kommer att delges allmänheten utifrån att det är av allmänintresse!

Du kan läsa hela skrivelsen via denna länk

Till Sjukhusläkaren.se Christer Bark m.fl. 20120118

Du kan via denna länk läsa hela skrivelsen till Sveriges Regering(som fortfarande är obesvarad, frågan är varför den är obesvarad, vad har Sveriges Regering att dölja)

Arbetsgruppen AMBU skrivelse till Sveriges Regering Socialdepatementet och komplettring till EU kommissionen20101119

 

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu