• Arkiv

2012-01-29 Om Rättssäker rättstillämpning vid gränsöverskridande vård inom EU/EES till berörda inom media/journalister i Sverige

Denna dag delgives media/journalister i Sverige via pressmeddelande bl.a. följande;

Rättssäker rättstillämpning vid gränsöverskridande vård inom EU/EES är uppenbart ett område som media och journalister ”glömt bort” i sin iver att utifrån vad som delges via Second Opinion[1], där bl.a. Marcus Melinder, nyhetschef Tidningen Ångermanland uttalar, citat; ”Att gräva är ingen ”trend”, utan en av journalistikens viktigaste uppgifter. Att det finns ett stort intresse för den grävande journalistiken visar om inte annat trycket på platser vid de årliga Grävseminarierna, i år förlagt till Malmö, och nomineringarna till Guldspaden, inte minst i klassen för mindre dagstidningar. Hur denna ”trend” plötsligt skulle få svenska redaktioner att strunta i våra branschregler har jag svårt att se.”

Pennans makt är stor och det skrivna ordet ännu större!

Sammanställning från MyNewsdesk publicerade pressmeddelande i ämnet gränsöverskridande vård inom EU/EES och de EU-olagligheter och myndighetsförtryck m.m. som uppenbart försigkommer här i Sverige, visar på motsatsen! Tidningen Ångermanland m.fl. har icke grävt i och kritiskt granskat vad som försiggår inom makten i bl.a. deras område!

Däremot har de nyss ”scoopet”/ nyheten om den nye ordföranden för Socialdemokraterna, vilket u t får gratulera till.

Hur går selektering till inom media/journalist Sverige?

Den kritiska granskningen och grävandet i av för allmänheten enormt viktiga rättsäker rättstillämpning vid gränsöverskridande vård inom EU/EES handläggning, har mer eller mindre helt uteblivit, bl.a. då från Tidningen Ångermanland utifrån de tips de fått om gränsöverskridande vård inom EU/EES från undertecknad!

Det är av allmänhetens intresse, utifrån att det berör alla att rättsäker rättstillämpning av EU-rättigheten till fri rörlighet, som bevisligen är ett område där media/journalister har ”i sin makt” att kritiskt granska och gräva i och därtill skyldighet att rapportera om objektivt till allmänheten, i en rättsstat som Sverige som skall vara en demokratisk rättsstat!

Dvs. då det berör området rättssäker rättstillämpning, underlåtenhet av EU-rättigheter(fri rörlighet m.m. generellt för alla svenska unionsmedborgare), osant intygande/falskt intygande via Försäkringskassan vid gränsöverskridande vård, underlåtenhet att fullt ut tillämpa EU-rättspraxis av Försäkringskassan generellt mot alla svenska unionsmedborgare och sammanledes via vissa förvaltningsdomstolars försorg.

Dessutom att förvaltningsdomstolar underlåter att motivera deras beslut, ända upp till Högsta förvaltningsdomstolen, utifrån Rättighetsstadgan artikel 41. Att vissa förvaltningsdomstolar förhindrar den fria rörligheten genom att icke fullt ut tillämpa EU-rätten, vilket dessa är skyldiga till utifrån vad staten Sverige förbundit sig till vid EU-inträdet anno 1995, Sverige har inga undantag. Landsting har samma skyldighet att fullt ut tillämpa EU-rättspraxis men så har generellt icke skett.

 Du kan läsa hela skrivelsen till media/journalister via denna länk 

2012-01-29 Om Rättssäker rättstillämpning vid gränsöverskridande vård inom EU EES till berörda inom media journalister i Sverige

Du kan läsa pressmeddelandet via denna länk 

http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/om-raettssaeker-raettstillaempning-vid-graensoeverskridande-vaard-inom-eu-ees-till-beroerda-inom-media-journalister-i-sverige-727578

 

You must be logged in to post a comment.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu