• Arkiv

2012-02-23 Skrivelse till Sveriges Regering och Sveriges riksdag m.fl.

Du får här del av vad skrivelsen till dessa bl.a. delger dessa tillskrivna;

Sveriges Regering

Alla ministrar

Sveriges Riksdag

Alla riksdagsledamöter

Socialdepartementet

Maria Nilsson

 EU-kommissionen, Stockholmskontoret

Pierre Schellekens

Ana Minda

Kopia för kännedom och åtgärd

Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson

Försäkringskassans Niklas Dernebo, juridiskt ansvarig för internationell vård och tillämpningsfrågor inom internationell vård på Försäkringskassan

ISF – Inspektionen för socialförsäkringen

Brita Kaltenbrunner Bernitz, fil. dr./Ph.D

 Denna skrivelse skall i laga ordning registreras av registrator, begär dnr med vändande  e-post till [email protected] som bekräftelse på att tillskrivna emottagit denna skrivelse

2012-02-23

 Till alla berörda och tillskrivna inom Sveriges Regering och Sveriges riksdag

 Hur länge skall det få fortgå att allmänheten underlåts systematiskt och generellt EU-rättigheten till fri rörlighet vid s.k. gränsöverskridande vård inom EU/EES?

Beslut fattade i Sveriges Riksdag åtföljes bevisligen icke av Försäkringskassan, landsting och förvaltningsdomstolar(ända upp till Högst förvaltningsdomstolen).

 DO vägrar, hittills, att granska generell diskriminering av svenska medborgare som systematiskt utförts av myndigheten Försäkringskassan vid handläggning av gränsöverskridandevård ärenden inom FK.

 Nu senast

Försäkringskassan via Niklas Dernebo, juridiskt ansvarig för internationell vård och tillämpningsfrågor inom internationell vård på Försäkringskassan, uttalar till allmänheten sig på ett sätt som bevisligen går helt emot vad EU-domstolen fastslagit! Läs nogsamt skrivelsen Allmänheten via…… som bifogas som bifogad fil, så förstår ni allvaret i detta.

 

  • FK är i färd med att utarbeta och färdigställa nya interna vägledningar på området gränsöverskridande vård och hur skall de kunna bli rättssäkra utifrån att ”experten” Dernebo icke är kompetent att förstå innebörden av grunderna i EU-rätten?

Har myndighetsmakten blivit en makt i makten som är till för makten och icke åtkomlig för allmänheten, vilken annan konklusion kan allmänheten dra?

Du kan läsa hela skrivelsen via denna länk

Sveriges Regering och Sveriges riksdag m.fl. tillskrives 2012 02 23

You must be logged in to post a comment.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu