• Arkiv

2012-02-28 Samtal med frågeställningar till Socialdepartementet departementssekreterare Maria Nilsson och Pressmeddelande om denna händelse

Allmänheten är berättigad till svar på frågeställningar och det blir tyvärr så att när Socialdepartementets departementssekreterare Maria Nilsson, på begäran om tydligt svar på fråga, helt abrupt avslutar samtalet och lämnar allmänheten utan tydligt svar på frågan!

Vad har Socialdepartementet/ Maria Nilsson att dölja för allmänheten utifrån att Maria Nilsson kränkande och diskriminerande  slänger på luren utan att gett svar på en enkel frågeställning?

Frågan som allmänheten är synnerligen intresserad av att veta svaret på är enlig följande;

Frågeställningen som allmänheten vill få tydliggjord är mycket enkel och därtill delgiven via e-post till [email protected] enligt följande, citat;

En viktig fråga som begäres svar på mycket skyndsamt enligt följande;

Bakgrund till frågan; Utifrån att följande är offentlig information, Eftersom direktivets regler om ersättning för vård i annat EU-land bygger på redan existerande rättspraxis[1] från EU-domstolen som Sverige redan tillämpar, och därmed inte skapar några nya rättigheter för patienter som dessa inte har redan i dag, så väntas direktivet inte leda till några större budgetära konsekvenser till följd av patienters vård i andra EU-länder.

Allmänheten är i synnerligen mycket stort intresse av att få bekräftat av Socialdepartement, därtill mycket skyndsamt, att gällande EU-rättspraxis, ”redan existerande rättspraxis från EU-domstolen” fullt ut utan undantag, är det som är patienrörlighetsdirektivets grund och att inget annat än redan existerande EU-rättspraxis kommer vara till grund för införlivandet i svensk lagstiftning utifrån EU-rättigheten till fri rörlighet s.k. gränsöverskridande vård inom EU/EES. Allmänheten begär att frågan besvaras med ja eller nej. Frågan 4 blir då enligt:

Dvs. är det så att inget annat än redan existerande EU-rättspraxis, fullt ut utan undantag, kommer vara till grund för kommande införlivande i svensk lagstiftning utifrån patientrörlighetsdirektivet?

Allämenheten skall behandlas utifrån ”lika in för lagen-principen” och frågan är varför Maria Nilsson lägger på helt abrupt utan att lämna klargörande enkelt svar till allmänheten?

Slut citat.

Frågan är då om Socialdepartementet via Maria Nilsson hade gjort likadant mot t.ex. frågeställare från Dagens Nyheter eller Journalistförbundet eller Göteborgs Posten eller Aftonbladet, eller om en jurist från t.ex. SKL ringt och ställt samma fråga?

Frågan är om det är lämpligt att kritiskt granskande journalist ställer samma frågeställning, men först lyssnar på inspelningen av samtalet via denna länk http://db.tt/uHjRbq9Y

För att därefter ställa samma frågor som u t nekades klargörande svar på enkel frågeställning men avgörande svar till allmänheten, varför gör tjänstemän anställda på Socialdepartementet så mot allmänheten?

Ulf Bittner, en av tre i arbetsgruppen AMBU

[1] http://data.riksdagen.se/fil/d473b65c-e68e-4611-8ef4-6a9bcf8a84aa

 

You must be logged in to post a comment.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu