• Arkiv

2012-03-02 Socialdepartementet/Sveriges Regerings vägran att bistå allmänheten med rätten till rättssäkerhet vid gränsöverskridande vård inom EU/EES och pressmeddelande som gått ut om detta

Vad har Socialdepartementet att dölja för allmänheten utifrån gränsöverskridande vård inom EU/EES?

Varför har Socialdepartementet vägrat besvara frågeställningar, på uppdrag och delegation av Sveriges Regering, som är avgörande för allmänheten utifrån att svaren på frågeställningarna garanterar fullständig rättssäkerhet vid prövning av gränsöverskridande vård ärenden dels inom Försäkringskassan och dels inom förvaltningsdomstolarna, varför förvägras svenska allmänheten detta av Sveriges Regering/Socialdepartementet?

Har Sveriges Regering kontrollerat/följt upp delegationsbeslutet som uppenbart skett, citat; formellt överlämnats till Socialdepartementet den 28 januari 2011.”?

Är det i både Sveriges Regerings och Socialdepartementets intresse att allmänheten icke erbjudes fullständig rättssäkerhet vid prövning av gränsöverskridande vård inom EU/EES?

Om inte, varför har dessa bägge parter bevisligen underlåtit att kommunicera svaren på frågorna av datum 2010-11-19 trots otaliga upprepade begäran om att få tillgång till svaren?

Utifrån att Sverige skall lagstifta utifrån patientrörlighetsdirektivet så konstateras utifrån Rådspromemoria 2010-05-24 S2010/4243/EIS att;

 Rådspromemoria 2010-05-24 S2010/4243/EISCitat;Ekonomiska konsekvenserEftersom direktivets regler om ersättning för vård i annat EU-land bygger på redan existerande rättspraxis från EU-domstolen som Sverige redan tillämpar, och därmed inte skapar några nya rättigheter för patienter som dessa inte har redan i dag, så väntas direktivet inte leda till några större budgetära konsekvenser till följd av patienters vård i andra EU-länder.Slut citat.

http://data.riksdagen.se/fil/d473b65c-e68e-4611-8ef4-6a9bcf8a84aa

 

Socialdepartementets rådpromemoria, här ovan,  innebär således att kommande lagstiftning utifrån patientrörlighetsdirektivet endast kan bestå av redan gällande EU-rättspraxis från EU-domstolen!

Varför har Socialdepartementet/Sveriges Regering över tid vägrat svenska allmänheten svar på frågeställningar? Dvs. som via svaren skulle garantera fullständig rättssäkerhet för svenska medborgare vid prövning av EU-rättigheten till gränsöverskridande vård inom EU dels inom myndigheter och dels inom domstolarna, varför har dessa svaren förvägrats allmänheten?

Du får del av skrivelse som är daterad 2011-02-17 och ställd till:

Socialdepartementet                                                         sida 1 av 5

Socialminister Göran Hägglund, ytterst politiskt ansvarig.

Karin Johansson, statsekreterare

Marianne Jenryd, expeditions och rättschef

Denna skrivelse skall i laga ordning diarieföras av registrator, dnr emotses med vändande e-post till [email protected] via e-post som bekräftelse på att Socialdepartementet emottagit denna skrivelse!

Ur denna skrivelse går bl.a. att läsa följande;

Varför denna skrivelse?

Er anställde, högste tjänsteman, expeditionschef Marianne Jenryd, är ombedd att inom 3 arbetsdagar, fredagen den 11 februari 2011, att tillställa via e-post undertecknad skrivelse med besked om när skrivelse skall vara besvarad utifrån rättsäkerhetsfrågor ställd till Sveriges Regering av datum 2009-11-19, dnr SB2010/9001(grundskrivelse till Sveriges Regering som även departementet den dagen, 2009-11-19 fick för kännedom och åtgärd och numera också är officiellt delegerat till er via statsrådberedningen, formellt överlämnats till Socialdepartementet den 28 januari 2011.”.)

Samtalet av 2011-02-11 är inspelat vid band och kan således vidimeras och därutöver är anbefodrat att er anställde Marianne Jenryd skall göra tjänsteanteckning om begäran av att beslut skall komma undertecknad till del inom 3 arbetsdagar!

Så har icke skett och detta föranleder denna skrivelse till alla berörda!

Grundskrivelsen är av 2010-11-19 och den innehåller rättsäkerhetsfrågor, om gränsöverskridande vård inom EU/EES, som enbart kan besvaras av Sveriges Regering, som hittills vägrats besvarats av Sveriges Regering!

Oviljan att bistå svenska EU-medborgare med rätten till rättsäkerhet är mycket anmärkningsvärd då svenska folket är Sveriges Regerings huvudman!

Läs hela skrivelsen via denna länk

Ulf Bittner en av tre i AMBU Rättsäkerhets frågor till Socialdepartementet sida 1 av 5 doc 2011 02 17

 

 

 

You must be logged in to post a comment.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu