• Arkiv

FN — ”FN:s säkerhetsråd har en skyldighet att strikt övervaka och hålla tillbaka USA och den illegala militära formationen som kallas NATO.” — SVERIGE GRANSKAS 2023 07 03

 

 

”FN:s säkerhetsråd har en skyldighet att strikt övervaka och hålla tillbaka USA och den illegala militära formationen som kallas NATO.” 

 

 

 

Den här artikeln och videon ska du inte missa, läs HELA ARTIKELN och SE VIDEON och sprid vidare i alla dina nätverk, maskinöversättning, citerar lösryckta delar ur artikeln, citat

 

 

 

Amerikanska tjänstemän som drar nytta av kriget i Ukraina namnges i FN:s säkerhetsråd

 

 

FN:s säkerhetsråd har en skyldighet att strikt övervaka och hålla tillbaka USA och den illegala militära formationen som kallas NATO.

 

 


I torsdags höll Blumenthal en presentation för FN:s säkerhetsråd. Presentationen förbereddes med hjälp av Wyatt Reed, Alex Rubinstein och Anya Parampil.

Wyatt har förstahandserfarenhet av ämnet för presentationen, förklarade Blumenthal, ”som en journalist vars hotell i Donetsk var måltavla med en USA-tillverkad haubits av den ukrainska militären i oktober 2022. Han var 100 meter bort när attacken träffade, och blev nästan dödad.”

Den 28 juni tillkännagav US Pentagon planer på att skicka ytterligare 500 miljoner dollar i militärt bistånd till Ukraina. Lite över två veckor tidigare, den 12 juni, ”förlorade” Kiev 16 USA-tillverkade pansarfordon. ”Så, vad gjorde Pentagon? Den skickade helt enkelt den notan till genomsnittliga amerikanska skattebetalare som jag, och debiterade oss ytterligare 325 miljoner dollar för att ersätta Ukrainas bortkastade militära lager, säger Blumenthal.

”USA:s politik [ ] – som ser att Washington prioriterar ohämmad finansiering för ett proxykrig med en kärnvapenmakt i ett främmande land medan vår egen inhemska infrastruktur faller isär framför våra ögon – avslöjar en oroande dynamik i hjärtat av Ukrainakonflikten: en internationell Ponzi-plan som gör det möjligt för västerländska eliter att ta surt förvärvade rikedomar ur händerna på genomsnittliga amerikanska medborgare och föra in dem i kassan på en utländsk regering som till och med den västsponsrade Transparency International rankas som en av de mest korrupta i Europa . ”

Förra veckan publicerade The Grayzone en oberoende granskning av tilldelningen av amerikanska skattedollar till Ukraina under räkenskapsåren 2022 och 2023. Deras undersökning visade bland annat:

  • 4,5 miljarder dollar i betalningar för att betala av Ukrainas statsskuld, varav mycket ägs av det globala investeringsföretaget BlackRock.
  • Skattedollar öronmärkta för Ukraina som fyller budgeten för en tv-station i Toronto, en pro-NATO tankesmedja i Polen och, tro det eller ej, lantbrukare i Kenya.
  • Tiotals miljoner dollar gick till private equity-företag, inklusive ett i Republiken Georgien, samt en miljonbetalning till en enda privat entreprenör i Kiev.
  • 4,5 miljoner dollar Pentagon-kontrakt med ett notoriskt korrupt företag som heter Atlantic Diving Supply för att förse Ukraina med ospecificerad explosivutrustning.

”Ännu en gång har kongressen misslyckats med att säkerställa att dessa skumma betalningar och massiva vapenaffärer spåras ordentligt”, sa Blumenthal. ”I själva verket har mycket av det militära och humanitära biståndet som skickats till Ukraina helt enkelt försvunnit.”

”Förskingringen av medel och förnödenheter är minst lika oroande som de potentiella konsekvenserna av olaglig överföring och försäljning av vapen av militär kvalitet. I juni förra året varnade Interpols chef för att de massiva överföringarna av vapen till Ukraina betyder ”vi kan förvänta oss en inströmning av vapen i Europa och utanför”, och att ”kriminella till och med nu, när vi talar, fokuserar på dem”.

”Bidenadministrationen vet inte bara att den inte kan spåra vapnen den skickar till Ukraina, den vet att den eskalerar ett proxykrig mot världens största kärnkraft och vågar den att svara in natura.”

Blumenthal noterade att Ukraina var på god väg att uppfylla senator Lindsey Grahams kusliga fantasier om att USA utkämpar ”det här kriget till den sista ukrainaren.”

”Som en ukrainsk soldat klagade den här månaden till Vice News vet vi inte vad Zelenskys planer är, men det ser ut som att utrota sin egen befolkning – som den stridsberedda befolkningen och befolkningen i arbetsför ålder. Det är allt’.

”Faktiskt, militära kyrkogårdar i Ukraina expanderar nästan lika snabbt som Northern Virginia McMansions och strandgods med chefer från Lockheed Martin, Raytheon och diverse Beltway-entreprenörer som drar nytta av den näst högsta nivån av militära utgifter sedan andra världskriget.”

De verkliga vinnarna av Ukrainas proxykrig, sa Blumenthal, var människor som:

  • Utrikesminister Tony Blinken startade ett konsultföretag som heter WestExec advisors som säkrade lukrativa regeringskontrakt för underrättelseföretag och vapenindustrin.
  • Försvarsminister Lloyd Austin är en före detta och möjligen framtida styrelseledamot i Raytheon och ex-partner till investeringsföretaget Pine Island Capital som samarbetar med WestExec och som Blinken har rådgivit.
  • USA:s FN-ambassadör, Linda Thomas Greenfield, är listad som senior jurist vid Albright Stonebridge Group, ett självbeskrivet ”kommersiellt diplomatiföretag” som också finesser kontrakt för underrättelsesektorn och vapenindustrin.

”För dem innebär en förhandlad lösning av denna territoriella tvist ett slut på kassan på nära 150 miljarder dollar i amerikanskt bistånd till Ukraina,” sa Blumenthal.

”När USA, en permanent medlem av detta råd, har hamnat under kontroll av en regering … vars ledarskap undergräver förhandlingar för att sträva efter vinst … när både Zelensky och medlemmar av den amerikanska kongressen kräver förebyggande attacker mot Ryssland … detta råd måste vidta åtgärder för att upprätthålla [FN-stadgan].

”[Den] stadgan [är] tydlig att säkerhetsrådet måste använda sin befogenhet för att garantera en fredlig lösning av tvister, särskilt när den hotar internationell säkerhet. Det borde inte bara gälla Ryssland och Ukraina.

 Detta råd har en skyldighet att strikt övervaka och hålla tillbaka USA och den illegala militära formationen som kallas NATO.”

Du kan se Blumenthals tal i FN:s säkerhetsråd nedan och läsa en utskrift HÄR och FN:s pressmeddelande HÄR .

 

 

Slut citat

 

 

LÄS HELA ARTIKELN, SE VIDEON OCH SPRID VIDARE TILL ALLA

https://expose-news.com/2023/07/03/us-officials-benefitting-from-ukraine-war/

 

 

 

 

 


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu