Försäkringskassans rättschef Eva Nordqvist underlåter och undanhåller allmänheten av Sveriges riksdag sedan tidigare beslutat.
Försäkringskassan, rättschef Eva Nordqvist och generaldirektör Dan Eliasson, har att bevisa att Försäkringskassan har svensk legal delegation på att få göra gränsöverskridande myndighetsutövning.
Då utifrån;
Bevis 1
Förordning (2007:1233) med instruktion för Statens beredning för medicinsk utvärdering , hänvisar här till 1 § och 2 §.
2 § Myndigheten ska vara kontaktmyndighet i internationella frågor som rör utvärdering av medicinska metoder och stödja såväl det europeiska samarbetet som övrigt internationellt samarbete.
Rättschefen Eva Nordqvist, Försäkringskassan, har skrivit under och delgett allmänheten via bl.a. Rättsligt ställningstagande 2012-03-23, Dnr 18581-12, 2012:3, följande, citat;
Som utgångspunkt för bedömningen gäller att valet av behandlingsmetod ska bedömas utifrån vad som är medicinskt motiverat i det enskilda fallet.Detta innebär att en försäkrads rätt till ersättning ska bedömas med hänsyn till dennes sjukdom eller hälsotillstånd.
Bedömningen av vilken behandling som i det enskilda fallet är medicinskt motiverad ska göras utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet ur ett internationellt perspektiv.
Vid fråga till Socialdepartementet, Maria Nilsson, 2012-12-18, då utifrån följande frågeställning;
Internationell betyder världsomspännande.
Internationell medicinsk vetenskap kan därför definieras som världsomspännande medicinsk vetenskap, dvs. österländsk, afrikansk, amerikansk, rysk, och europeisk medicinsk vetenskap.
Fråga 3 a)
Finnes någon svensk lagstiftning som ger legitimation till någon myndighet, privata bolag eller konsulter, att rättssäkert bedöma världsomspännande medicinsk vetenskap?
Fråga 3 b)
Om ja i fråga 3 a, ange lag, paragraf och myndighet.
Bevis 2
Svaret från socialdepartementet Maria Nilsson blev;
Från: Maria K Nilsson [mailto:[email protected]]
Skickat: den 20 december 2012 16:46
Myndigheten Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU) har i enlighet med sin instruktion (förordning (2007:1233) med instruktion för Statens beredning för medicinsk utvärdering) till uppgift att vetenskapligt utvärdera tillämpade och nya medicinska metoder i hälso- och sjukvården ur medicinskt, ekonomiskt, samhälleligt och etiskt perspektiv.
Därtill har Försäkringskassans rättschef Eva Nordqvist skrivit under och delget allmänheten i Rättsligt ställningstagande 2012-03-23, Dnr 18581-2012, 2012:2
”Försäkringskassan har hittills tolkat gällande rätt enligt följande”
”vårdmetoden annars står i överensstämmelse med vetenskap och
beprövad erfarenhet ur ett internationellt perspektiv”
Kommentar
Tolkningsföreträde av fördrag och förordning inom EU-rätten har endast EU-domstolen, vad EU-domstolen beslutat delges via EU-praxis, men Eva Nordqvist, rättschef Försäkringskassan har ”makten” att tolka på sitt egna godtyckliga sätt, vem har rättschefen fått den ”makten” av?
Har Försäkringskassan och rättschefen Nordqvist tillsammans med generaldirektör Dan Eliasson fått befogenheter som står över EU-domstolens befogenheter?
GD Eliasson har påstått i möte med allmänheten ang. gränsöverskridande vård, att ”EU-rätten gäller och EU-rätten kan jag”!
EU-rätten är mycket tydlig, Försäkringskassan har endast att tillämpa gällande EU-praxis i ordalydelse på området gränsöverskridande vård, då utifrån bl.a. av tidigare beslutat i Sveriges riksdag, och därtill du utan undantag på området gränsöverskridande vård!
Hur kommer det sig att Försäkringskassan, generaldirektör Dan Eliasson och rättschef Eva Nordqvist, som bägge är juridiskt skolade, har sådan makt att de icke vill införliva sig i skyldigheten som Sveriges riksdag beslutat gäller?
”Vetenskap och beprövad erfarenhet” finns icke i svensk lag definierat! Således utifrån EU-rätten är ”vetenskap och beprövad erfarenhet” ett godtycke och en skönsmässig bedömning!
Ett exempel på hur EU-rättsstridigt FK:s överprövningar är, fås av detta exempel.
Av C372/04 Watts punkt 5-23 framgår att i England delegeras inte sjukvårdsansvaret ut till myndigheter utan sjukvårdsansvaret stannar hos sjukvårdsministern.
Enligt den princip som FK hävdar, händer att när FK överprövar engelska vårdgivares vårdmetoder(vilket händer nu och då) så överprövar FK principiellt den engelske sjukvårdsministerns personliga och politiska ansvarsområde.
Dvs. FK:s princip(som tilläts av förvaltningsrätten i Umeå)tillåter att svensk myndighet överprövar främmande makts ministrar, vårdgivare och dess lagar.
Att EU-praxis någonsin skulle tillåta sådant faller på sin orimlighet.
Myndigheten Försäkringskassan har icke regeringens eller lagstiftarens delegation göra dessa överprövningar som hindrar gränsöverskridande vård generellt och systematiskt för skattebetalarna/allmänheten i Sverige.
Pressmeddelandet läser du via denna länk