• Arkiv

  • Kalender

    juli 2011
    m ti o to f l s
    « Jun   Sep »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

Pressmeddelande 2011-07-09

Sveriges Regering – Rättssäkerheten inom Försäkringskassan och vissa förvaltningsdomstolar

Hur står det egentligen till med rättssäkerheten i Sverige? Här får du del av verkligheten för svenska medborgare, 2 svenska unionsmedborgare, som uppenbart underlåtits sina EU-rättigheter till fri rörlighet på hälso- och sjukvårdens marknad inom EU/EES just pga. att de är av svensk nationalitet! Är det dags att kritiskt granska? Är rättssäkerhet av allmänintresse?

läs mer via länk http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/sveriges-regering-raettssaekerheten-inom-foersaekringskassan-och-vissa-foervaltningsdomstolar-660089

eller här nedan

2011-07-09 11:54

Rättssäkerheten inom Försäkringskassan och vissa förvaltningsdomstolar

Här kan du läsa om mål som gått ända upp till Högsta förvaltningsdomstolen utifrån överklagan av Försäkringskassans beslut om gränsöverskridande vård inom EU/EES. Beslut som uppenbart helt går emot gällande EU-rättspraxis som Försäkringskassan och förvaltningsdomstolar är skyldiga att fullt ut tillämpa.

Är avsikten att svenska unionsmedborgare skall tvingas ”löpa gatlopp” genom hela rättsväsendet för att få åtnjuta sina EU-rättigheter till fri rörlighet på hälso- och sjukvårdens marknad inom EU/EES?

Uppenbart är att så blev det för Helen och Inger.

Ärendena ligger nu hos Högstaförvaltningsdomstolen och tiden får utvisa om prövningstillstånd beviljas eller om dessa svenska unionsmedborgare fråntages helt sin EU-rättighet till fri rörlighet på hälso- och sjukvårdens marknad inom EU/EES.

Läs inlagorna till Högstaförvaltningsdomstolen och förstå innebörden av att svenska unionsmedborgare får ”löpa gatlopp” genom rättsväsendet!

Att kritiskt granska är journalistens huvuduppgift dvs. om det är av allmänintresset med rättssäkerhet

Läs mera via denna länken http://eueeshealthcare.mpbloggar.se/hogsta-forvaltningsdomstolen/

Ulf Bittner, en av tre i arbetsgruppen AMBU

http://eueeshealthcare.mpbloggar.se/

 

You must be logged in to post a comment.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu