• Arkiv

  • Kalender

    november 2011
    m ti o to f l s
    « Okt   Dec »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  

2011-11-26 Arbetsgruppen AMBU till EU-kommissionen 2011 11 25 i pågående granskningsärende EU Pilot 932 2010 MARK mot Sverige

Till EU-kommissionen delges nu bl.a. följande i denna skrivelse;

  • ”Detta uttalande från Socialstyrelsen bevisar att Försäkringskassans tjänstemän skrivit avgörande rättshandlingar om ”vetenskap och beprövad erfarenhet” utan att inneha legal befogenhet.

 

  • Svenska domstolar har upprepade gånger avslagit EU-rätten med dessa falska intyg som grund, t.ex. ärendet Inger Larsson.

 

  • Har EU-kommissionen verkligen förstått att Försäkringskassan hävdar ett gränsöverskridande svenskt vårdmetodmonopol genom att utnyttja falska intyg från egna tjänstemän?”

”Undersökning måste göras innan sakprövning

 Utan undersökning repeterar EU-kommissionen den anmäldes påstående: Citat ”Försäkringskassan påpekar att behandling med orthokininjektioner inte omfattas av Sveriges Hälso-och sjukvårdslag”,  slut citat (Detta återfinnes mitt på sidan 2 i Er skrivelse).

Vidare skriver Ni ”att argumentet som underbygger Försäkringskassans beslut ligger i linje med EU-domstolens rättspraxis”.

Sakproblemet är att Försäkringskassan icke äger bindande juridisk befogenhet att tolka Sveriges Hälso-och sjukvårdslag. Den rättigheten äger tillsynsmyndigheten Socialstyrelsen.

För att verkligen klargöra/verifiera sakfrågan från olika håll tillskrevs Läkemedelverket och Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket.

Båda myndigheterna utpekar Socialstyrelsen som innehavaren av tolkningsrättigheten av Hälso-och sjukvårdslagen.

  • Observera ingen föreslog Försäkringskassan.

 Expert och tillsynsmyndigheten Socialstyrelsen har redan en gång svarat att de undantagslistor som erbjudes i EU-mål C-157/99 Smiths och Peerbooms punkterna 86 (om medicin) och 87 (om behandlingar) inte finns i lagstiftningen.

Dvs. lagstiftaren i Sverige, Sveriges Riksdag, har inte utnyttjat erbjudandet om begränsningar av medicin och behandlingar och inskrivit några undantag i Hälso- och sjukvårdslagen.

Detta bevis återfinnes på sidan 8 under punkten 8c i min inlaga till Er av 2011-09-16.

Därtill efter ihärdigt sökande har vi hittat detta svar till en frågeställare om behandlingsmetoderna är listade. Legaliserade tillsynsmyndigheten Socialstyrelsen svarar 2009-11-03, 08:25, dnr 40-11685 2009, femte stycket, citat;

”Vilka behandlingsmetoder som är vetenskap och beprövad erfarenhet finns inte listade på Socialstyrelsen.” slut citat.

 Vår utredning har därmed bevisat:

-Dels att när Försäkringskassan avslår behandlingsmetoder så finns ingen legal förteckning att stödja avslaget emot(lagstiftning saknas)

-dels att Försäkringskassan inte har juridisk hållbar befogenhet att tolka Hälso- och sjukvårdslagen

-dels att behörig expert- och tillsynsmyndighet Socialstyrelsen inte kan finna att orthokininjektioner är förbjuden enligt svenska Hälso- och sjukvårdslagen.

Dvs. tillåten enligt svensk lag.

Därmed har vår utredning bevisat att Era okontrollerade uppgifter från Försäkringskassan inte stämmer.

 Dvs. Ert påstående blir osant.”

Du kan läsa hela skrivelsen via denna länk

Arbetsgruppen AMBU till EU-kommissionen 2011 11 25 i pågående granskningsärende EU Pilot 932 2010 MARK mot Sverige (2)

You must be logged in to post a comment.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu