• Arkiv

Yttrandefrihets dom i USA — ”Bevisen i vårt fall är chockerande och stötande, med höga federala tjänstemän som beslutade att de kunde diktera vad amerikaner kan och inte kan säga på Facebook, Twitter, YouTube och andra plattformar om COVID-19, val, kritik av regeringen och mer.” — SVERIGE GRANSKAS 2023 07 05

 

 

Yttrandefrihets dom i USA  –  ”Bevisen i vårt fall är chockerande och stötande, med höga federala tjänstemän som beslutade att de kunde diktera vad amerikaner kan och inte kan säga på Facebook, Twitter, YouTube och andra plattformar om COVID-19, val, kritik av regeringen och mer.”  — SVERIGE GRANSKAS 2023 07 05

 

 

 

Denna dom kom 4 juli 2023 i USA den kommer få effekter som mänskligheten kommer att åtnjuta över hela världen, läs HELA artikeln, sprid vidare i alla dina nätverk, maskinöversättning, citat

 

 

Domare ger ett stort slag mot Biden-administratören i ärendet om censur av sociala medier

 

En federal domare har fattat ett historiskt beslut genom att delvis bevilja ett föreläggande som hindrar olika tjänstemän i Biden-administrationen och myndigheter som justitiedepartementet och FBI från att samarbeta med stora teknikföretag för att censurera inlägg på sociala medier.

 

Föreläggandet kom som svar på en stämningsansökan om censur genom ombud från generaladvokaterna i Louisiana och Missouri, som har anklagat tjänstemän i Biden-administrationen och olika myndigheter för att ha pressat sociala medieföretag att stänga av konton eller ta bort inlägg.

 

Domaren, Terry A. Doughty, skrev i domen från den 4 juli (pdf) att olika myndigheter, däribland Cybersecurity and Infrastructure Agency (CISA), Department of Homeland Security (DHS), U.S. Department of State, Department of Justice (DOJ) och Centers for Disease Control and Prevention (CDC) är förbjudna att vidta en rad olika åtgärder gentemot sociala medieföretag.

 

I synnerhet förbjuds myndigheterna och deras anställda att träffas eller kontakta sociala medieföretag via telefon, e-post eller textmeddelanden eller att ”på något sätt kommunicera med dem och uppmana, uppmuntra, utöva påtryckningar eller på något sätt få dem att ta bort, radera, förtrycka eller minska innehåll som innehåller skyddad yttrandefrihet”, enligt föreläggandet.

 

Myndigheterna förbjuds också att flagga innehåll på inlägg på sociala medieplattformar och vidarebefordra dem till företagen med begäran om åtgärder som att ta bort eller på annat sätt undertrycka deras räckvidd.

 

 

Det är inte heller tillåtet att uppmuntra eller på annat sätt påverka sociala medieföretag att ändra sina riktlinjer för borttagning, undertryckande eller minskning av innehåll som innehåller yttrandefrihet som skyddas av regeringen.

 

Domaren skrev i ett bifogat memorandum att de klagande ”sannolikt kommer att lyckas i sak med att fastställa att regeringen har använt sin makt för att tysta oppositionen”.

 

 

”Motstånd mot COVID-19-vacciner; motstånd mot COVID-19-maskering och lockdown; motstånd mot COVID-19-teorin om laboratorieläckage; motstånd mot giltigheten av valet 2020; motstånd mot president Bidens politik; uttalanden om att Hunter Bidens laptophistoria var sann; och motstånd mot politik från de regeringstjänstemän som har makten. Alla undertrycktes”, skrev Doughty.

 

 

Även om domarens beslut inte är slutgiltigt, är det preliminära föreläggandet en vinst för de republikanska generaladvokaterna som har anklagat Biden-administrationen för att pressa stora teknikföretag att delta i censur-by-proxy-system.

 

 

”Bevisen i vårt fall är chockerande och stötande, med höga federala tjänstemän som beslutade att de kunde diktera vad amerikaner kan och inte kan säga på Facebook, Twitter, YouTube och andra plattformar om COVID-19, val, kritik av regeringen och mer.”

 

LÄS MER OCH SPRID VIDARE TILL ALLA SKATTEBETALARE

https://merylnass.substack.com/p/missouri-v-biden-is-such-an-important?

 

 

 

 

 


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu