• Arkiv

2011-12-21 Försäkringskassan anmäls till Diskrimineringsombudsmannen

Utifrån att Försäkringskassan anmäldes till JK 2011-12-20 anmäls idag Försäkringskassan till Diskrimineringsombudsmannen(DO).

Du kan läsa bl.a. följande i denna DO-anmälan;

Anmäler härmed Försäkringskassan utifrån diskriminering inom området sjukvård

Utifrån lag, Hälso- och sjukvårds lag, och följande citat, Tillgång till sjukvård på lika villkor är en grundläggande mänsklig rättighet, inskriven i hälso- och sjukvårdslagen. Enligt diskrimineringslagen är diskriminering förbjuden inom sjukvården., anmäles Försäkringskassan för att förhindra/underlåta/kränka/diskriminera denna rättighet utifrån att citat Enligt diskrimineringslagen är diskriminering förbjuden inom sjukvården..

Försäkringskassan handlägger ärenden som utgår från Hälso- och sjukvårds lag, dvs. grunden till rätten att få emottaga sjukvård på lika villkor, vid handläggning av ärenden som berör ansökan om gränsöverskridande vård, dels i ärenden som berör förhandsavgöranden för gränsöverskridande vård och dels ärenden som berör begäran om ersättning i efterhand för gränsöverskridande vård , vård som emottagits i annat EU/EES-land.

Grunden för att ansökan överhuvudtaget skall kunna härledas till vård är då Hälso- och sjukvårds lag(HSL) i Sverige. Det är också grunden för att Försäkringskassan alls skall kunna handlägga ärenden som berörs i denna anmälan, dvs. gränsöverskridande vård utgår från rätten till sjukvård i Sverige via HSL. Därav är denna anmälan mot Försäkringskassan legitim utifrån svensk lag.

Du kan via denna länk läsa hela anmälan, uppdelat i 3 delar pga. storleken på inlagan sammantaget;

Del 1 Diskrimineringsombudsmannen.doc2011-12-21

Del 2 Diskrimineringsombudsmannen 2011-12-21

Del 3 Diskrimineringsombudsmannen 2011-12-21

You must be logged in to post a comment.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu