• Arkiv

2012-01-21 Skrivelse till Diskrimineringsombudsmannen(DO)

  Förmodligen, utifrån DO:s uppdrag, är det av och utifrån trovärdigheten för DO Agneta Broberg som myndighetens högste chef, synnerligen av största vikt att allmänheten icke uppfattar, på något sätt, att DO är och står bakom att personal som är anställd av DO har ”suverän rätt” att kränka/diskriminera allmänheten, som bevisligen skett!”

I denna skrivelsen till DO kan du bl.a. läsa om följande;

DO kommer att inom ca 3 veckor, före DO:s beslut, få en kompletterande skrivelse som skall invägas innan beslutet fattas av DO. Diskriminering mellan turister som ges full rättighet till fördraget ställt mot att sjuka som söker sig utomlands, gränsöverskridande vård inom EU/EES, pga. brister i Sveriges sjukvårdssystem och därmed nekas till rättigheter enligt fördraget vid handläggning av gränsöverskridande vård hos myndigheten Försäkringskassan. Det som kommer att utvecklas i kompletterande skrivelse innan beslut fattas av DO är då utifrån EU-rättspraxis mål C-211/08 EU-kommissionen mot Spanien, punkterna 58-61, särskilt då punkten 61.

 Avslutningsvis vill omnämnas att som informerats om tidigare så är telefonmötet via inspelning verifierat.

Inspelning tillställes DO via denna länk http://db.tt/i3Xh7Cyk

Inspelningen skall i laga ordning diarieföras.

 Ser fram emot att via DO om ca 3-4 veckor åtnjuta ett beslut som uppfyller de kriterier som DO lyder under utifrån att DO:s uppgift gentemot allmänheten i detta specifika ärende/anmälan mot Försäkringskassan(som avslogs mer eller mindre per automatik, förmodligen svenskt rekord i beslutsfattande, då anmälan om 42 sidor kvalificerad juridisk vetenskap avslogs på ca 48 timmar), nu hanteras fullständigt korrekt utifrån rätt lagrum.

 Vill upplysa DO om att differensen mellan ca 48 timmar(2 dagar) och 3-4 veckor är enorm tidskillnads differens och här är av intresse för allmänheten, som finansierar ert uppdrag, att få vetskap om hur sådan, nu faktisk situation, kan vara motiverbart(prioriterings princip)!

Begär i den frågan separat beslut av DO för att kunna upplysa offentligt allmänheten om DO:s resonemang just utifrån prioriteringsprincipen, som kommer att delges allmänheten.

 Begär också av DO ett separat beslut av DO, mycket väl motiverat, utifrån den diskriminering/kränkning som er anställde George Svéd presterat och levererat gentemot u t utifrån den bandinspelning som DO åtnjutit att lyssna på i sin helhet och därtill fått skrivelse ingiven om.

 OBS u t besitter 3 olika funktionsnedsättningar och var icke på något sätt ”försvarslös” men att DO anställd kränker/diskriminerar u t, den upplevelsen står u t för utifrån att upplevelsen uppenbart av u t uppfattas som synnerligen mycket kränkande/diskriminerande.

 Därtill och då särskilt här skall tagas hänsyn till utifrån att diskrimineringen/kränkningen kommer direkt från en anställd hos Diskrimineringsombudsmannen. Det skall invägas i den bedömningen som DO Agneta Broberg är skyldig att göra.

  Förmodligen, utifrån DO:s uppdrag, är det av och utifrån trovärdigheten för DO Agneta Broberg som myndighetens högste chef, synnerligen av största vikt att allmänheten icke uppfattar, på något sätt, att DO är och står bakom att personal som är anställd av DO har ”suverän rätt” att kränka/diskriminera allmänheten, som bevisligen skett!

 

Denna skrivelse kommer att delges allmänheten, bl.a. via http://eueeshealthcare.mpbloggar.se/ ,  just i syftet att värna rättssäkerheten för allmänheten utifrån att DO Agneta Broberg har att fatta sammantaget enormt viktiga beslut som högst ansvarig chef för DO och att dessa beslut är avgörande för DO:s trovärdighet gentemot allmänheten.

Du kan läsa hela skrivelsen via denna länk 

Ulf Bittner till DO Agneta Broberg 20120121

You must be logged in to post a comment.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu