• Arkiv

2012-02-07 Det händer mycket inom Sverige utifrån gränsöverskridande vård inom EU/EES

Du får idag del av flera saker som nyss hänt och dels nyligen inträffat.

HFD är lika med Högsta förvaltningsdomatolen

1. Denna dag 2012-02-07 har till HFD inskickats skrivelse/inlaga där HFD beslut bestrides utifrån att här bestrider beslutets laglighet i mål 6138-11 som har grund i gränsöverskridande vård inom EU/EES dvs. lagrum EU-rätten till fri rörlighet.

Beslutet är bestridit utifrån att HFD vägrar ange skäl och grund till beslutet utifrån gällande lagrum och är dessutom skyldig att motivera beslutet fullt följbart utifrån Rättighetsstadgan artikel 41, men vägrat gör detta! Således är beslutet EU-olagligt och dessutom att betrakta som brott utifrån Brottsbalken tills motsatsen är bevisad och ställd utom all rimlig tvivel!!

Motpart är Landstinget Västernorrland och nu även då HFD, som uppenbart försöker skydda Landstinget Västernorrland tvärtemot vad EU-rättspraxis ger vid handen! Domstolen HFD skall skydda svenska unionsmedborgares EU-rättighet till fri rörlighet utifrån gällande EU-rättspraxis! Är det här ett beslut utifrån dold politisk agenda för att skydda alla landsting inom Sverige?

Du kan läsa hela skrivelsen via denna länk 

Till Högsta förvaltningsdomstolen bestrider lagligheten i målet 6138-11 av beslutsdatum 2012-01-17

Lyssna på samtalet med justitiesekreteraren Charlotta Berglund som varit föredragande i målet. Samtal med HFD anställde om målet 6138-11 då utifrån varför beslutet icke är EU-lagligt motiverat via denna länk

http://db.tt/t1Ok6ndr 

 

 

2. Denna dag 2012-02-07 har till HFD inskickats skrivelse/inlaga där HFD beslut bestrides utifrån att här bestrider beslutets laglighet i mål 3402-11 som har grund i gränsöverskridande vård inom EU/EES dvs. lagrum EU-rätten till fri rörlighet. Motpart är Försäkringskassan.

Beslutet är bestridit utifrån att HFD vägrar ange skäl och grund till beslutet utifrån gällande lagrum och är dessutom skyldig att motivera beslutet fullt följbart utifrån Rättighetsstadgan artikel 41, men vägrat gör detta! Således är beslutet EU-olagligt och dessutom att betrakta som brott utifrån Brottsbalken tills motsatsen är bevisad och ställd utom all rimlig tvivel!!

Här skyddar HFD uppenbart motparten Försäkringskassan, vilket är tvärtemot EU-rätten där EU-rättspraxis ger vid handen att HFD skall skydda svenska unionsmedborgares EU-rättighet till fri rörlighet! Ligger dold politisk agenda bakom att HFD nu försöker skydda Försäkringskassan att avslöjas med att bedriva EU-olaglig verksamhet, precis som uppenbart och bevisligen HFD gör? Tills motsatsen är bevisad och ställt utom all rimligt tvivel är det tyvärr nog så!

Du kan läsa hela skrivelsen via denna länk 

Ulf Bittner Bestrider lagligheten i beslut i mål 3402-11 mot Helen Andersson av beslutsdatum2011-11-02 till HFD 20120207

3. Inspelning av samtal med HFD justitiesekreteraren Ulla Perttu 2012-02-07(denna dag) utifrån beslutet i mål 3402-11 av beslutsdatum 2011-11-02, det besluts som nu bestridits lagligheten i. EU-olagligt beslut som nu är bestridit utifrån att det bestrides utifrån att det är EU-olagligt beslut.

Här lägger i detta samtal HFD anställde Ulla Perttu på luren och samtalet avbryts efter ca 20 minuter, mycket märkligt betteende av en HFD anställd som uppenbarligen icke kan eller vill delge u t varför beslutet icke är lagligt motiverat trots att denne fördraget hela målet, dvs. är den som är bäst insatt i målet, vad är förklaringen till att denne anställde slänger på luren och bryter samtalset?

 

Lyssna på samtalet via denna länk 

Samtal 1 med HFD justitiesekreteraren Ulla Perttu via denna länk

http://db.tt/JLE2BTjQ

Samtal 2 med HFD där Ulla Perttu gjort sig oanträffbar via denna länk http://db.tt/4Hutluz2

 

4. Journalister som uppenbart icke kritiskt granskat och grävt i vad som försiggår inom maktens mörka rum

 Skrivelse har tillställts Örnsköldsviks Allehanda/Tidningen Ångermanland, Journalistförbundet m.fl. utifrån att det är synnerligen mycket anmärkningsvärt att journalister icke granskar kritiskt och delger allmänheten vad som försiggår i Sverige utifrån gränsöverskridande vård handläggning som  uppenbart är EU-olaglig generellt sett inom vissa förvaltningsdomstolar, landsting och Föräskringskassan m.m.

Det är av allmänhetens intresse och frågan är varför journalister är belagda med munkavle, är det också en dold politisk agenda bakomliggande detta, varför har inte journalister generellt grävt i denna megarättsskandal? 

Dvs. då det är uppenbart, för att skydda alla landstingen och Försäkringskassan och vissa förvaltningsdomstolar m.fl.,  från denna uppenbara ”megarättsskandal” då utifrån att det är uppenbart att svenska unionsmedborgare generellt och systematiskt övertid har förhindrats EU-rättigheten till fri rörlighet vid gränsöverskridande vård inom EU/EES av dessa alla inblandade parterna. Dvs. tills dess att det går att ställa utom all rimlig tvivel, och det gör det icke utifrån EU-rätten, dvs. till motsatsen är bevisa torde det gälla!

Följande fick del av skrivelsen 2012-02-03

Tidningen Ångermanland/Örnsköldsviks Allehanda 
Journalisten Klas Leffler
Härnösand
För kännedom och åtgärd
Journalistförbundet
SecondOpinion
Nyhetschefen Marcus Melinder, nyhetschef Tidningen Ångermanland
Ansvarig utgivare och chefredaktör Jimmie Näslund, ÖA/TÅ

Du läser skrivelsen via denna länk

Tidningen Ångermanland m.fl 2012-02-03

5. Pressmeddelande har gått ut om vad som nu delges er läsare du kan läsa pressmeddelandet via denna länk 

http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/sveriges-regering-aer-raettssaeker-raettstillaempning-av-vikt-i-sverige-ligger-dold-politisk-agenda-bakom-vad-som-nu-haender-och-haent-inom-hoegsta-730643

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu