• Arkiv

2012-02-26 Skrivelse till Inspektionen för socialförsäkringen, generaldirektören m.fl.

Inspektionen för socialförsäkringen (ISF) har som uppgift att värna rättssäkerheten och effektiviteten inom socialförsäkringsområdet.

 Frågeställningar till ISF som är av vikt för allmänheten att få klarhet i utifrån rättssäkerhetsproblematik, Försäkringskassans handläggning har påvisats vara allt annat är rättssäker då utifrån handläggning inom gränsöverskridande vård inom EU/EES.

 

Du kan bl.a. annat i skrivelsen till ISF läsa om följande;

Har ni för avsikt att mycket skyndsamt rapportera till Sveriges Regering om vad som systematiskt och generellt förekommit inom myndigheten Försäkringskassan övertid och ännu förekommer, då utifrån att värna rättssäkerheten för generellt alla svenska medborgare dvs. allmänheten?

-Har ISF skyldighet utifrån sitt uppdrag att anmäla brottsmisstanke mot myndigheten Försäkringskassan utifrån att det uppenbart går att leda i bevis att EU-olaglig handläggning, via FK:s interna vägledningar pågått över mycket lång tid, sedan 1995. Då utifrån det underlag och bevis som arbetsgruppen AMBU tillställt er sammantaget och de EU-rättspraxis som är kända inom EU-rätten vid fri rörlighet.

Om svaret är nej vänligen hänvisa till vart ni i gällande lagrum finner stöd för ert ställningstagande.

Utifrån ert uppdrag och er egen rapport 2010:4, har ni stöd för att icke fattat något officiellt beslut ännu utifrån vad vårt möte gav vid handen i mitten av oktober 2011? (Vänligen motiverat svaret väl utifrån bl.a. i Rättighetsstadgan artikel 41, utifrån att detta har grund i EU-rätten utifrån gränsöverskridande vård inom EU/EES)Har ni för avsikt att mycket skyndsamt rapportera till Sveriges Regering om vad som systematiskt och generellt förekommit inom myndigheten Försäkringskassan övertid och ännu förekommer, då utifrån att värna rättssäkerheten för generellt alla svenska medborgare dvs. allmänheten?

 Har ISF för avsikt att delge allmänheten om vad som försiggått och fortfarande försiggår inom myndigheten Försäkringskassan, just för att värna rättssäkerheten generellt för alla svenska medborgare, förslagsvis då via pressmeddelande/presskonferens och via media/journalister via offentliga uttalande för att tillkänna ge detta, i syfte att värna rättssäkerheten och demokratin i Sverige för generellt alla svenska medborgare?

 Skrivelsen till Sveriges Regering av 2010-11-19 bifogas som bifogad fil, ISF fick del av denna via e-post, via länk till skrivelsen, av datum on 2012-02-08 13:34, e-post till Brita. Denna skrivelse är fortfarande obesvarad av Sveriges Regering. Anledningen till att det problemet nu tages upp är att skrivelsen med frågeställningarna är delgiven ISF, ISF är direkt underställd Sveriges Regering, frågeställningarna berör gränsöverskridandevård och tillämpningen av EU-rätten inom Sverige och bl.a. då Försäkringskassan.

 Alltså skulle svaren på frågeställningarna  säkerställt svenska medborgares EU-rättighet till fri rörlighet och till fullständig rättssäkerhet(vid handläggning inom Försäkringskassan och domstolarna) dvs. om frågorna besvarats, men Sveriges Regering värnar icke uppenbart om rättssäkerheten eftersom svaren icke kommit allmänheten till del.

 Fråga 9 blir då om ISF har samma uppfattning som Sveriges Regering att icke värna rättssäkerheten utifrån att Försäkringskassan är bevisligen avslöjat med att bedriva EU-olaglig verksamhet och ISF har icke fattat beslut om något ännu, trots att brottsmisstankar finnes och dessa är icke avrapporterade eller anmälda till myndighet som handlägger misstanke om brott, tills motsatsen är bevisad av ISF. 

Du kan läsa hela skrivelsen till ISF via denna länk

ISF generaldirektöfren m fl frågeställningar som önska besvarade utifrån allmänhetens intresse av rättssäkerhet 20120226


You must be logged in to post a comment.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu