• Arkiv

  • Kalender

    juni 2012
    m ti o to f l s
    « Maj   Aug »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930  

2012-06-06 ”Dödsdömd” av svenska läkare men fick hjälp av Tyska och Franska läkare

Sveriges Regering har vidimerat EU-domstolens beslut om en garanti till medborgarna att få adekvat vård i en annan medlemsstat utan ekonomisk nackdel. Därtill garanterade Regeringen i EU-domstolen att ingen ville ta ifrån medborgarna denna rättighet till vård i annat EU-land.
Detta framförde Regeringen i olika yttranden till EU-domstolen 2000-2002.
Men så sker icke gentemot allmänheten i Sverige, Sveriges regering visar upp två sidor en mot EU och en mot allmänheten i Sverige och allmänheten förhindras/underlåts därmed allmänhetens EU-rättighet till fri rörlighet /gränsöverskridande vård.

Samtidigt som Regeringen lovar EU lojalitet bryter Försäkringskassan Sveriges löften och inrättar svåra hinder för svenska patienter.

Hela Försäkringskassans avslagsarsenal är uppbyggd utifrån en formulering i Regeringsrättsdomar 2004 – ”utifrån organisation och finansiering”. En formulering som redan var prövad och avslagen av EU-domstolen 2 år innan Regeringsrätten skrev denna formulering, som senare av Försäkringskassan angetts vara lagstiftning och som Försäkringskassan ansett stå högre än EU-domstolens beslut.

Sveriges Riksdags beslut bryr sig tjänstemän , myndigheter  och domstolar icke om och därtill bryr sig icke Sveriges Regering och Sveriges riksdag icke om att värna rättssäkerheten med att kontrollera om deras beslut åtföljs, trots vetskap om problematiken sitter de och inväntar ett patientrörlighetsdirektiv och ny svensk lagstiftning, som icke på något sätt kan förändra något utifrån redan direkt verkande gällande EU-rättspraxis, således ingen av makthavarna tar sitt ansvar utifrån vad som pågått sedan 1995 vid EU-inträdet!

I Tyskland och Frankrike hjälper läkare svenskar som blivit ”dödsdömda” av svenska läkare dvs. de får ta emot bättre vård i Tyskland och Frankrike, hänvisar här till Kjell Brobergs berättelse i Expressen via denna länk

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu