• Arkiv

2012-08-19 Är sjukhusläkareskrået och Landstingen bättre än ifrågasatta och avslöjade statsförvaltningen Tillväxtverket?

Kommentar har idag delgetts nättidningen Sjukhusläkaren, då till artikel som publicerats på nättidningen Sjukhusläkaren.

Är sjukhusläkareskrået och landstingen bättre än statsförvaltningen, då utifrån senaste veckornas avslöjande om hur skattebetalares pengar använts inom flera statliga myndigheter?

Du kan läsa hela kommentaren via denna länk

Kommentar i Sjukhusläkaren 20120819 Är sjukhusläkareskrået och Landstingen bättre än ifrågasatta och avslöjade statsförvaltningen Tillväxtverke1

Denna kommentar föranledde också skrivelse till Sjukhusläkarens nättidnings ansvarig utgivare och redaktör.

Du kan bl.a. läsa följande i den skrivelsen;

Ser fram emot att ni alla sammantaget via möjligheten att avslöja hur Landstingen och sjukhusläkarnas ansvar uppenbart icke tagits för att hjälpa patienter till snabbare/bättre och effektivare vård via att remittera för sådan vård via gränsöverskridande vård inom EU/EES, den finns där uppenbart det är vi många som fått uppleva.


Landstingen har istället valt, aktivt valt, att satsa på ”stafett pinnar”(straffet läkarna kallas så i folkmun) som tar hutlöst betalt av Landstingen.
Den debatt ni bör väcka om ni alls ska vara seriösa är varför Landstingen och sjukhusläkarna icke åtföljde vad professor Ulf Bernitz skrev i Läkartidningen redan 2004, citat;
”torde det följaktligen vara vårdpersonalens skyldighet att informera dem om alla typer av tillgängliga behandlings- och valmöjligheter, inklusive möjligheten att söka sig till ett annat EU-medlemsland för snabbare och ibland kanske även effektivare vård.”


Hela artikeln i Läkartidningen kan du läsa via denna länk http://www.lakartidningen.se/old/content_0432/2502.html

Hela skrivelsen kan du läsa via denna länk

Skrivelse till Thomas Zilling och Christer Bark Sjukhusläkartidningen 20120819


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu