• Arkiv

  • Kalender

    december 2012
    m ti o to f l s
    « Nov   Jan »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  

2012-12-01 Bok om hur hur sjukvård och rättsväsendet icke fungerar i Sverige

”Misshandlad i sjukvård och rättsväsende”, av Carin Millfors bör alla i Sverige läsa som har intresse i att rättssäkerheten återupprättas av de som besitter makten och ansvaret i dessa frågor.

 

Hur länge dröjer det tills att de ansvariga inser att de är avlönade av allmänna medel och har ett ansvar att taga i det maktkorrupta Sverige där lagstiftningar åsidosätts mer eller mindre dagligen av myndighetsutövare inom väldigt många segment bl.a. då inom området gränsöverskridande vård.

 Riksdagen har för något år sedan beslutat att allmänheten icke skall ha tillgång via det allmänna till jurister/advokater när de utsätts för övergrepp av myndighetsutövare och tvingas in i förvaltningsdomstolsprocess. Utifrån lika inför lagen principen bör allmänheten ifrågasätta det beslutet utifrån att de som är misstänkta för brott och utreds för dessa misstankar får via det allmänna rätten till advokat!

 

Försäkringskassan, försäkringsbolag, myndigheter har en hel ”arme” av jurister att tillgå, då med hjälp av avgifterna från allmänheten via skatt och försäkringsavgifter. Den enskilde står sig mycket illa ut vid tvister utifrån att dessa omnämnda motparter kan ösa ur ekonomiska resurser som den enskilde icke på något sätt kan göra i det enskilda ärendet.

 

Vari är rättssäkerheten när de brottsmisstänkta får via det allmänna bistås av advokat via skattemedel. Men när tvist uppstår för den enskilde med myndigheter och försäkringsbolag är den enskildes rättssäkerhet mer eller mindre som bortblåst pga. att den enskilde normalt icke har de ekonomiska muskler eller kompetens som motparten oftast besitter! Vem gynnas av det?

Är det så skattebetalarna vill ha det eller är det så att lobby grupper påverkat Sveriges Riksdag om att ombesörja att så blir, för så är det i Sverige av idag!

Du kan läsa om Var finns rättvisan,  Carin Millfors skriver via denna länk

http://carinmillfors.wordpress.com 


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu