• Arkiv

2013-02-17 Försäkringskassan och Förvaltningsrätten i Umeå spelade samma orättssäkra fiol emot allmänheten

Rättssäkerhet på området gränsöverskridande vård finns den? Hur kan det komma sig att Försäkringskassan och Förvaltningsrätten i Umeå ”spelar på samma orättssäkra fiol”, kan ingen av dessa parter läsa innantill eller är det så illa att bägge dessa icke får tillämpa EU-rättspraxis trots att de är enligt Sveriges riksdags beslut är skyldiga till att fullt ut tillämpa direktverkande EU-rättspraxis i ordalydelse?

 

Finns dold politisk agenda bakom? Utifrån att det fungerat på samma sätt, som både Jan och Anders fått uppleva,  för många andra ärenden vi är fullständigt insatta i.

 

Svensk rättssäkerhet dvs. fullständigt orättssäker dels inom Försäkringskassan och dels inom Förvaltningsrätten i Umeå.

 

Vill Sverige via dold politisk agenda förhindra bättre/effektivare vård för Jan och Anders(allmänheten) då i syfte att skydda Sveriges inre vårdmarknad från att konkurrensutsättas av bättre/effektivare vårdgivare utanför Sverige men inom EU/EES?

 

Både Jan och Anders har emottagit bättre/effektivare vård utanför Sverige och söker ersättning i efterhand. Vården har både Jan och Anders emottagit hos privat vårdgivare(som icke är direkt finansierad via offentliga medel), där enligt EU-rättspraxis inga restriktioner finns alls men både Försäkringskassan(FK) och Förvaltningsrätten i Umeå(FIU) har nekat ersättningen, i strid emot gällande EU-rätt, tills motsatsen är bevisad och ställt bortom all rimlig tvivel.

 

Är både FK och FIU införlivade i en dold politisk agenda eller är bägge parterna oförmögna att läsa innan till?

 

Oavsett pågående rättsprocess kan de flesta journalister läsa innantill och rådfråga sakkunniga utanför Försäkringskassan och förvaltningsdomstolarna, oberoende EU-rätts experter som kan EU-rätten och EU-rättigheten till fri rörlighet, om hur dessa oberoende sakkunniga ser på de direktverkande EU-rättspraxis som bevisligen gäller utifrån EU-rättigheten till fri rörlighet.

 

Detta bör kritiskt granskas av media/journalister ty rättssäkerhet är en ”hjärtefråga” för allmänheten.

 

Kammarrätten i Sundsvall har fått inlaga skriven av Assar Fager som bevisar att Försäkringskassan och Förvaltningsrätten i Umeå sammantaget icke tillämpar direktverkande EU-rättspraxis, trots att de bägge är skyldiga att så göra via av Sveriges riksdag beslutat sedan tidigare.

 

Alltså både Försäkringskassan och Förvaltningsrätten i Umeå undanhåller och underlåter dels Sveriges riksdags beslut och direktverkande EU-rättspraxis för allmänheten!

 

Beror det på en dold politisk agenda eller beror det på att Sveriges riksdag icke följer upp att riksdagens beslut efterlevs?

 

I sida efter sida till Kammarrätten i Sundsvall, inlagan inskickat 2013-02-15-17, bevisar Assar Fager(ombud åt Jan och Anders) hur EU-rätten undanhållits och underlåtits av dels FK och dels FIU.

Du kan läsa mera via denna länk

Försäkringskassan och Förvaltningsrätten i Umeå spelade samma orättssäkra fiol emot allmänheten

 

Pressmeddelandet läser du via denna länk

http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/foersaekringskassan-och-foervaltningsraetten-i-umeaa-spelade-samma-oraettssaekra-fiol-emot-allmaenheten-837737


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu