• Arkiv

  • Kalender

    maj 2013
    m ti o to f l s
    « Apr   Jun »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

2013-05-13 Svar från EU-kommissionen på frågeställningar från Assar Fager

Assar Fager begärde mycket skyndsamt svar från EU-kommissionen på frågeställningar, men kommissionen agerar precis som Försäkringskassan och Socialdepartementet, de vägrar besvara frågeställningar som är av största vikt utifrån rättssäkerhet för allmänheten i Sverige på området gränsöverskridande vård.

Uppenbart har dessa icke samma intresse av rättssäkerhet som allmänheten i Sverige har, vad kan annars var orsak att ingen av dessa kan besvara enkla frågeställningar?

Varför är EU-kommissionen icke villiga att ge svenska medborgare fullständig rättssäkerhet med att besvara dessa frågeställningar, det är uppenbart att så icke skedde utifrån svaret icke alls var svar på någon fråga alls!

Du Läser frågeställningarna från Assar Fager till EU-kommissionen via denna länk

Frågeställningar till EU-kommissionen från Assar Fager 20130203

Du läser svaret från EU-kommissionen via denna länk

Svar från EU-kommissionen

 

Är detta orsaken till att alla dessa parter uppenbart via maktkorruption vägrar svenska allmänheten svaren på frågeställningar?

EU-rättsprofessor von Quitzow beskrev 2010 mycket väl situationen enligt följande, citat;

 Patientfrihet i Europa

 Inom Europa gäller en frihet att prestera och att tillgodogöra sig tjänster. För en del medlemsstater är detta okomplicerat då man har marknadsekonomiskt baserade försäkringssystem. Alltsedan det vägledande rättsfallet Kohll som bekräftats i senare praxis är de enskilda unionsmedborgarna att se som kunder i de olika socialförsäkringssystemen och kan välja vård inom desamma.

Detta har inte setts med blida ögon i medlemsstater som har planekonomiskt baserade vårdsystem, vilket är fallet med Sverige. I det svenska vårdsystemet är den enskilde underordnad de övergripande vårdpolitiska målen och att denne skulle kunna ta en genväg utomlands strider mot det socialpolitiska solidaritetsbegreppet som präglat det planekonomiska sjukvårdssystem som står bjärt i kontrast till det kundbegrepp som präglar EG-rättsliga bedömningar.

Slut citat.

 

Hela von Quitzow dokumentet kan du läsa via denna länk 

Carl Michael von Quitzow LL D


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu