• Arkiv

  • Kalender

    mars 2013
    m ti o to f l s
    « Feb   Apr »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

2013-03-09 Vård Sverige, via landstingen, Vårdkvalité, rättssäkerhet/patientsäkerhet för pengarna?

”Svenska sjukvården dömde mig till döden”

Vilket lagstöd hade vård Sverige för det beslutet? Lagstiftningen skall gälla lika för alla, men har vi den rättssäkerheten i Sverige? Sverige är icke ett rättssäkert land för de som behöver vård kan allmänheten konstatera, det är orimligt och synnerligen beklämmande!

 

Det har skrivits mycket över tid i riksmedia om hur det är ställt med vård Sverige, särskilt uppmärksammat är DN och Expressens initiativ, vilket är bra och rimligt ty journalister och media har ett stort ansvar och därtill makt att påverka och ”snoka” i maktens ”mörka korridorer”!

 

Men hur långt vill journalister och media anstränga sig med att lyfta hela problemet, för det finns många problem områden bl.a. då rättssäkerhet och patientsäkerhet utifrån gällande lagstiftning och av Sveriges riksdag beslutat sedan tidigare.

 

Här kommer några riktigt bra exempel, 3 st., om hur illa det egentligen är med rättssäkerhet och patientsäkerheten för landstingsskattebetalarna. Bl.a. nekas landstingsskattebetalare bättre/effektivare vård inom EU av landsting generellt och systematiskt utan laga stöd, dvs. i strid emot av Sveriges riksdag beslutat sedan tidigare. Det ena exemplet har rubriken ”Svenska sjukvården dömde mig till döden”

 

Du läser mera via denna skrivelse som idag går ut som pressmeddelande

Vårdkvalite rättssäkerhet och patientsäkerhet för pengarna

 

Pressmeddelandet läser du via denna länk

http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/svenska-sjukvaarden-doemde-mig-till-doeden-844451


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu