• Arkiv

Om folkhälsa inte är Folkhälsomyndighetens ansvarsområde, varför har myndigheten sitt namn? — BJÖRN HAMMARSKJÖLD kommunicerar med Folkhälsomyndigheten i fråga om bl a ”Användandet av rtRT-PCR för SARS-CoV-2 i vården”

 

 

SPRID VIDARE I ALLA DINA NÄTVERK

NOTE! Dissemination of material from this website is permitted – indicating the source!

OBS! Spridning av material från denna webbplats är tillåten – med angivande av källan!

 

 

Läs och sprid vidare i alla dina nätverk, läs vad Björn Hammarskjöld kommunicerat till Folkhälsomyndigheten i ärende av mycket stort allmänt intresse 2020-12-15, citat

 

 

Ärendenr 05709-2020 Användandet av rtRT-PCR för SARS-CoV-2 i vården

 

 

 

Från: Björn Hammarskjöld [mailto:[email protected]]
Skickat: den 15 december 2020 00:43
Till: Info Folkhälsomyndigheten
Ämne: Re: Ärendenr 05709-2020 Användandet av rtRT-PCR för SARS-CoV-2 i vården

 

Tjänare Folkhälsomyndigheten!

 

 

Tack för ditt svar.

 

 

Du skriver ” I övrigt lämnar vi ditt brev utan åtgärd.”

Detta är ett ickesvar i strid med Förvaltningslagen (2017:900) 31 och 32 §§ och därmed även Regeringsformen 1 kapitlet 1 och 9 §§.

Jag såge därför att du svarade på mitt brev då det pekar på ett problem, rtRT-PCR för SARS-CoV-2 verkar inte vara rätt väg att påvisa sjukdomsfall i Covid-19.

 

 

Jag begär därför att du redovisar

 

 

1. hur stort är maximalt användt Ct-värde? Enligt uppfinnaren av PCR är 30 det högsta antal cykler där provresultaten är trovärdiga. Ct på 30 ger då upp till 537 miljoner kopior av en enda PCR-positiv c-DNA från en enda liten del i ena änden av SARS-CoV-2 RNA. 100 kopior ger då upp till 53,7 miljarder kopior vilket utan tvekan räcker för att detektera

 

 

Hur många gånger har du validerat testet genom att parallellt göra en konfirmerande virusodling?

 

 

Hur många gånger har du validerat testet genom att totalsekvenera den produkt som kommer fram av rtRT-PCR-testet vid positivt prov? Är det ett fragment av hela SARS-CoV-2, i så fall hur stort,  eller har du någon gång lyckats få ut hela sekvensen om 29 811 nukleotider?

 

 

Sedan har vi nästa problem.

 

 

Du svarar ”På frågan ”Varför ska man ge spädbarnsdos av vitamin D3 till vuxen när man inte ger vuxendos av antibiotika till spädbarn?” hänvisar vi till Livsmedelsverket och Läkemedelsverket då frågan inte ligger inom Folkhälsomyndighetens ansvarsområdet.”

 

 

Om folkhälsa inte är Folkhälsomyndighetens ansvarsområde, varför har myndigheten sitt namn?

 

 

Att befolkningen har en fysiologisk mängd vitamin D3 ser jag som oerhört viktigt för att befolkningen ska må bra och ha bästa möjliga hälsa.

 

 

Det är därför som Livsmedelsverket har rekommenderat D3 till alla barn.

 

 

Myndigheten måste vara fullkomligt medveten om att vi skulle ha haft många fall av Engelska sjukan om man inte rekommenderade minst den fysiologiska mängden D3 till alla barn eftersom man är fullt medveten om att mer än 98 % av alla gravida kvinnor har en brist på D3.

 

 

Man vet även att eftersom den ammande mamman inte kan leverera D3 via bröstmjölken till sitt barn så länge mammans D3-nivå är under den fysiologiska gränsen om 125 nM.

 

 

Att D3 fungerar som folkhälsoåtgärd visas vackert av att nästan inga barn under ett års ålder har några förkylningssjukdomar, de är friska.

 

 

Så om Folkhälsomyndigheten skulle ägna sig åt folkhälsa så skulle Folkhälsomyndigheten hjälpa Livsmedelsverket med dess lilla brist på matematikkunskaper och föreslå för Livsmedelsverket att man i samråd med Folkhälsomyndigheten går ut och rekommenderar befolkningen att ta tillskott om 100-150 IE per kg kroppsvikt av vitamin D3.

 

 

Myndigheter är enligt vår grundlag helt självständiga och har att följa lag och vetenskapen och dra egna slutsatser. Allt för att förbättra folkhälsan.

 

 

Tänk vad regeringen skulle bli nöjd om Folkhälsomyndigheten skull hjälpa Försäkringskassan att minska korttidssjukskrivningarna på grund av akuta förkylningar så att antalet sjukskrivningsdagar per person kommer långt under 9 dagar per år.

 

 

Detta på grund av Folkhälsomyndighetens utomordentliga initiativ att förbättra folkhälsan med hjälp av en lagom dos vitamin D3 baserad på kroppsvikt.

 

 

Jag begär ett snabbare svar denna gång.

 

 

Glöm inte RF 1:1, 1:9 och FL (2017:900)

 

 

Vänligen

Björn Hammarskjöld

 

 

P.S. Appendektera gärna mitt ursprungliga brev, det underlättar för att jag ska återfinna mitt ursprungliga brev. D.S.

 

 

Den 2020-12-14 kl. 14:33, skrev Info Folkhälsomyndigheten:

Hej,

Tack för ditt brev. På frågan ”Varför ska man ge spädbarnsdos av vitamin D3 till vuxen när man inte ger vuxendos av antibiotika till spädbarn?” hänvisar vi till Livsmedelsverket och Läkemedelsverket då frågan inte ligger inom Folkhälsomyndighetens ansvarsområdet. I övrigt lämnar vi ditt brev utan åtgärd.

Vänliga hälsningar,

Folkhälsomyndigheten                                                                  Folkhälsomyndigheten

171 82 Solna                                                                                    Box 505

                                                                                                          831 26 Östersund

Folkhälsomyndigheten är en nationell kunskapsmyndighet som arbetar för bättre folkhälsa. Det gör myndigheten genom att utveckla och stödja samhällets arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot. Vår vision är en folkhälsa som stärker samhällets utveckling.

Läs mer på vår webbplats: www.folkhalsomyndigheten.se

 

Slut citat

 

 


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu