• Arkiv

2012-08-15 Är tidningen Sjukhusläkaren seriös och objektiv i sitt granskande av EU-rättigheten till gränsöverskridande vård inom EU/EES?

Sjukhusläkaren (www.sjukhuslakaren.se) har presterat och levererat över tid mycket kritiska artiklar till hur Försäkringskassan har skött sitt ansvar vid gränsöverskridande vård handläggning. Detta var och är befogat.

Men hur kommer det sig att tidningen Sjukhusläkaren icke har granskat ansvaret hos landstingen och de remiss ansvariga, för gränsöverskridande vård, sjukhusläkarna? Distriktsläkare kan icke remittera för vård utomlands skall tilläggas.

Nu visar det sig att tidningen Sjukhusläkaren själva i artikel har delgivit sina läsare följande citat;

Hon frågade personalen på Sahlgrenska men ingen visste något om operationer utomlands.

Bedriver tidningen sjukhusläkaren objektiv journalistik?

 Varför granskar man enbart försäkringskassan och ”mörkar” sjukhusläkarnas  och landstingens ansvar över tid  då utifrån vad professor Bernitz skrev redan 2004, artikel i Läkartidningen, citat;

”torde det följaktligen vara vårdpersonalens skyldighet att informera dem om alla typer av tillgängliga behandlings- och valmöjligheter, inklusive möjligheten att söka sig till ett annat EU-medlemsland för snabbare och ibland kanske även effektivare vård.”

Du kan läsa hela skrivelsen till tidningen Sjukhusläkaren via länken

Till Sjukhusläkaren 2012 08 15


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu